03-08 Wedstrijdverslag Regioteam – FC Dordrecht UPDATE met foto’s

Regioteam Rottevalle biedt FC Dordrecht goed tegenspel.

Donderdagavond 3 augustus was FC Dordrecht te gast op sportpark “It Hagehiem” om het op te nemen tegen Regioteam Rottevalle. Op voorhand was natuurlijk duidelijk dat de betaalde profs favoriet waren en zouden winnen. De vraag was wel hoe het regioteam zich zou manifesteren in de wetenschap dat het niet zo veel kansen zou krijgen. Op het veld was dan ook logischerwijs vanaf de aftrap het krachtsverschil merkbaar. Het positiespel van FC Dordrecht was verzorgder en het regioteam moest vooral op eigen helft zien de Dordtenaren geen scoringskansen te bieden. Hoewel de selectie van het regioteam geen ingespeeld team was, wisten de spelers de ruimtes klein te houden en het spel van FC Dordrecht steeds tijdig te ontregelen. FC Dordrecht had duidelijk moeite met het vinden van de juiste oplossingen. Voor het regioteam was het een geluk dat een aantal goed opgezette aanvallen mislukten doordat het aan precisie ontbrak. Bovendien liepen de aanvallers een aantal malen in de buitenspelval en dan stond ook doelman Jelmer v.d. Meer nog eens zijn mannetje. Zo wisten de mannen van trainer Gerard de Nooijer in het eerste bedrijf maar twee maal het net te vinden. Beide doelpunten kwamen op naam van Robert Mutzers. Het regioteam deed wat kon en kwam er wel een aantal malen gevaarlijk uit, maar het ontbrak voorin aan voldoende manschappen en dus stootkracht. Maar al met speelde het regioteam een heel verdienstelijke eerste helft.

De tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld, FC Dordrecht sterker en het regioteam in de verdediging. Maar ook nu hield het regioteam zich goed staande. FC Dordrecht speelde te slordig en miste in laatste instantie de afstemming. Het duurde nog tot de zeventigste minuut voordat de 0-3 op het scorebord kwam. Terence Groothusen kwam op het scoreformulier. De krachten bij het regioteam vloeiden weg en er ontstonden daardoor meer mogelijkheden voor FC Dordrecht. In het laatste kwartier voerden de ‘schapenkoppen’ de score op naar 0-6 en behoedde keeper Robert de Jong met een paar safes het regioteam voor een grotere nederlaag.
Samenvattend: Het regioteam had goed weerwerk geboden en kon tevreden op deze wedstrijd terugkijken.

Pieter Witteveen