04-09 Wedstrijdverslag Waskemeer VR 3 – ST ONT/Rottevalle VR2

Afgelopen maandag mochten de dames van ST ONT/Rottevalle VR2 weer aantreden. Dit keer stond de tegenstander Waskemeer op het programma. Een wedstrijd waarin we niet precies wisten wat we konden verwachten. Vorig jaar behaalde Waskemeer een plaats in de middenmoot, en aangezien het voor ons ook zoeken is welke plaats voor ons haalbaar zal zijn is elke wedstrijd toch echt spannend!

We begonnen de wedstrijd uitstekend, we voetbalden goed en crëeerden (veel) kansen. Echter kwamen we toch op een 1-0 achterstand na een 30 minuten spelen. Dit was zonde, maar wij laten ons natuurlijk niet kennen! Nog geen 2 minuten later bracht Jannita ons op de 1-1! Kort voor rust was het tijd om een voorsprong te nemen, en die kwam er door Aukje Borger! Met een 1-2 voorsprong de rust in, een fijn gevoel.

Na een beker thee was het tijd om weer te beginnen aan de tweede helft. Aukje Borger had er gelijk weer zin in want zowel voor de rust, als na de rust scoorde ze! 1-3! Daarna ging het alle kanten op. Waskemeer crëeerde meer kansen en werden strijdlustiger. ONT zakte ietwat en dit zorgde voor een tegendoelpunt. Dan is het verschil toch maar 1 doelpunt en werd het weer spannend. Waskemeer bleef komen, maar kon het doel niet vinden. Tijd voor ons ST (samenwerkingsteam) om er wat aan te doen. Ynskje scoorde en het werd 2-4. Waskemeer bleef het proberen en dit uitte zich positief voor hun, ze scoorden de 3-4. Toen werd het een echte strijd en lag het allemaal erg open. Echter was de koek daarna op vanuit hun kant. En ons ST had er nog wel even zin in! Jannita (die de eerste goal ook maakte) sluitte de wedstrijd af met nog 2 individuele acties wat in een 3-6 eindstand resulteerde.

Een wedstrijd waarin de eerste helft het ST van ONT/Rottevalle domineerde, en waarin Waskemeer de 2de helft wat terug wou doen en ook deed. Ze hebben het zeker nog spannend gemaakt, maar wellicht waren we conditioneel iets beter en strijdlustiger iets feller.

Voor diegene die het overzicht verloren is naar alle bovengenoemde doelpunten. De eindstand is 3-6! Dat betekent, onze eerste overwinning.

Aanstaande maandag trappen we thuis af tegen de Wilper Boys om 20.00 uur op Sportpark Douwekamp in Opeinde. Bij deze zijn jullie van harte welkom om ons aan te moedigen!

Dames Dorpen Competitie