24-02 Wedstrijdverslag De Sweach 1 – Rottevalle 1

Rottevalle boekt eerste uitzege.

Voor het eerst in deze competitie wist Rottevalle op vreemde bodem te winnen. In Beetsterzwaag werd “De Sweach” verdiend met 0-2 geklopt.
In tegenstelling tot vorige week in Kollumerzwaag bij Friese Boys was het verschil op de ranglijst deze middag wel te zien. Hoewel De Sweach in de eerste helft redelijk tegenspel bood, was Rottevalle gevaarlijker en had het al goede mogelijkheden op voorsprong te komen. Het beslissende schot bleef uit al waren Liekele Kamminga- in de handen van de keeper en Jelle Witteveen met een kopbal er dicht bij. Het duurde allemaal net even te lang , maar Rottevalle zag ook dat De Sweach moeite had om de aanvallen tot een goed einde te brengen. Zo werd er met de brilstand gerust.
In de tweede helft liet Rottevalle zijn beste spel zien , waardoor de Sweach teruggedrongen werd. In een kort tijdsbestek besliste Liekele Kamminga met twee doelpunten deze wedstrijd. Eerst reageerde hij attent op een niet goed verwerkt schot van de Sweachster doelman en kort daarna werd een dieptepass van Jelle Witteveen beheerst afgerond. De Sweach deed nog enkele manmoedige pogingen, maar had weinig in te brengen. Een keer leken ze nog te gaan scoren, en dat had de spanning terug kunnen brengen. De binnenkant van paal bracht redding. Rottevalle zag nog dat Martin Nicolai, Jorrit Hoekstra en Jorrit Schra de mogelijkheden kregen de score op te voeren. Het bleef echter bij 0-2, een terechte overwinning en belangrijke punten om mee bovenin te blijven doen.
Volgende week gaat Rottevalle op bezoek bij Oostergo in Ee.

Pieter Witteveen

Reacties zijn gesloten.