10-03 Wedstrijdverslag Rottevalle 1 – ASC 1

Rottevalle naar eenvoudige overwinning tegen ASC ‘75

Begin november verloor Rottevalle in Augustinusga met duidelijke cijfers. Het elftal van Johannes Douma speelde zeer teleurstellend en had toen vooral de tweede helft niets in te brengen. Op de 3-0 nederlaag viel dan ook weinig af te dingen . Alle reden om op eigen sportpark ‘It Hagehiem’ revanche te nemen en voor het weer talrijk opgekomen thuispubliek werd de sportieve wraak een feit. De punten bleven verdiend in Rottevalle, waarmee bovendien de tweede plaats op de ranglijst geconsolideerd werd. Evenals in Augustinusga werd er voor de rust niet gescoord, hoewel Rottevalle wel kansen kreeg. Het spel ging op en neer, maar voor beide elftallen was het in het strafschopgebied te druk. Steeds kon er tijdig ingegrepen worden, waarbij al wel duidelijk werd dat doelpunten niet uit konden blijven.
Rottevalle kwam het best uit de kleedkamer en nu gebeurde het omgekeerde van wat er in Augustinusga plaatsvond. Nu was het in de kortste keren Rottevalle dat ASC ’75 op de knieën dwong. In de 55ste minuut kreeg Jorrit Schra de bal in de punt goed aangespeeld en miste niet. De 1-0 voorsprong was bevrijdend en verdiend. ASC’75 was aangeslagen en zou er in de tweede helft nauwelijks meer aan te pas komen. Nog geen zeven minuten later was de wedstrijd beslist toen Martin Nicolai na goed doorzetten de bal veroverde en een een-tweetje met Jelle Witteveen opzette. De spits van Rottevalle kreeg de bal in ideale positie en liet de doelman van ASC’75 voor de tweede maal de bal uit het net halen. Rottevalle verzuimde daarna de geboden ruimtes beter te benutten en het overwicht in grotere cijfers uit te drukken. ASC’ 75 kreeg nog twee mogelijkheden, een bal op de lat en een schot voorlangs. Rottevalle was deze middag duidelijk de betere ploeg en speelde een degelijke wedstrijd.
Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Ropta Boys in Oosternijkerk. Bij winst kan Rottevalle goede zaken doen in de strijd voor een nacompetitieplek voor promotie.

Pieter Witteveen

Reacties zijn gesloten.