14-04 Wedstrijdverslag Rottevalle 1 – Oostergo 1

Rottevalle verspeelt dure punten tegen Oostergo

Rottevalle bleek afgelopen zaterdag niet in staat een halt toe te roepen aan de reeks tegenvallende resultaten. Na driemaal op rij geen winst voor Rottevalle ging op eigen veld ook de belangrijke wedstrijd tegen medesubtopper Oostergo uit Ee, zij het nipt met 0-1, verloren.
Na het gelijke spel vorige week tegen ODV in Wijnjewoude was het elftal van Klaas Haaijema Rottevalle op de ranglijst gepasseerd. Vanmiddag kon Rottevalle de ‘wisseling’ ongedaan maken, maar dan moest er gewonnen worden. Het gebeurde dus niet en daarmee werd het gat met de huidige nummer twee vergroot tot vier punten en bovendien heeft het elftal van Johannes Douma nog een wedstrijd meer gespeeld.
Rottevalle speelde wel een betere wedstrijd dan vorige week, zeker in het eerste bedrijf, maar het bleek niet bij machte het hechte verdedigingsblok van Oostergo in verlegenheid te brengen. Herman Sprik en Halbe Mossel, het centrale duo heerste in de achterste linie en de beide verdedigers wisten zich gesteund door een zeer attente doelman Jelmer Hoekstra. Oostergo was ook de iets beter spelende ploeg en dat leverde een aantal hoekschoppen op. Juist bij deze standaardsituaties had de Rottevalster verdediging alle moeite goed in te grijpen. Rottevalle ontsnapte een paar maal, ook doordat de aanvallers van Oostergo opgelegde kansen niet tot doelpunt wisten te promoveren. Zo bleef het tot de rust 0-0.
De tweede helft eenzelfde spelbeeld, waarbij al snel de conclusie getrokken kon worden dat de ploeg die het eerst zou scoren deze middag met de eer zou gaan strijken. Het werden de mannen uit Ee, die na een van de beste aanvallen van de wedstrijd de 0-1 op het scorebord zetten. De geboden ruimte die de aanvallers van Ee kregen werd prima uitgebuit en doeltreffend afgerond. Rottevalle moest in de achtervolging en probeerde het vooral in de laatste tien minuten met man en macht. Veel ballen kwamen er wel in de zestien van Oostergo, maar zoals reeds gezegd: er werd zeer compact en solide verdedigd. Rottevalle brak er niet doorheen en zo verloor het verdiend van Oostergo uit Ee.

Volgende week gaat Rottevalle op bezoek bij RWF in Friesche Palen Aanvang 14.30

Pieter Witteveen

Reacties zijn gesloten.