31-03 Wedstrijdverslag Harkema Opeinde 1 – Rottevalle 1

Rottevalle en Harkema Opeinde in evenwicht
Rottevalle had in de thuiswedstrijd Harkema Opeinde de eerste competitienederlaag bezorgd. Het werd in een gelijk opgaande wedstrijd 1-0 door een doelpunt van Steffen Schra. In Harkema werd het na een enerverend duel een 1-1 gelijkspel. Over de gele wedstrijd , waarin het nodige gebeurde, een terechte uitslag.
Rottevalle kwam goed uit de startblokken, want al in de eerste minuut was het raak. Waar vorige week Jorrit Schra in de eerste minuut twee kansen op een doelpunt liet liggen, was zijn schot nu onhoudbaar. Het was de beloning na een schitterende pass van Erwin de Wind. Kortom het leek alsof Rottevalle snel de kater van de nederlaag tegen SV Haulerwijk wilde wegspoelen. Het eerste kwartier had Rottevalle zijn zaakjes goed voor elkaar, maar vergat het op 2-0 te komen. Op het middenveld kreeg Steffen Schra alle vrijheid om ver te komen. De verdediging van Harkema Opeinde was gemakkelijk uit te spelen, maar Steffen Schra besloot zelf uit te halen. Het was een verdienstelijke poging, maar de doelman van Harkema Opeinde had er goed het zicht op. Niet veel later kwam Harkema Opeinde op gelijke hoogte. Er werd achterin niet goed getimed en de aanvallers van Harkema Opeinde wisten er wel raad mee. Het elftal van Willem Schokker had vanaf dit moment het betere spel en Rottevalle moest zorgen overeind te blijven. Het positiespel van Harkema Opeinde was verzorgder en Rottevalle moest het van de omschakeling hebben. Beide teams kregen nog mogelijkheden, de beste kansen waren voor Harkema Opeinde. Gescoord werd er echter niet meer.
Ook na de pauze vielen er geen doelpunten, maar er gebeurde van alles. Al in de beginminuten na de thee moest doelman Robert de Jong een paar maal Rottevalle voor een achterstand behoeden en hij deed dat uitstekend. Maar in de 66ste minuut werd hij de ‘schlemiel’ van deze middag. Na een bal op de spits van Harkema Opeinde die vrije doortocht naar het doel kreeg moest hij uitkomen om een doelpunt te voorkomen. Het leidde tot een botsing die door de scheidsrechter met een rode kaart bestraft werd voor de Rottevalster doelman. Veldspeler Johan v.d. Veen trok het keepersshirt aan en zijn eerste opdracht was om de vrije trap te keren die door deze situatie ontstaan was. Het was een gemakkelijke prooi en in het verloop van de wedstrijd zou hij nog een paar ballen goed tegenhouden. Net als vorige week speelde Rottevalle met tien man niet minder dan met elf. Het leek er op dat ook Harkema Opeinde zijn krachten wat verspeeld had. Zo kreeg niet Harkema Opeinde maar Rottevalle de beste mogelijkheden in het laatste kwart van de wedstrijd. Steffen en Jorrit Schra en ook Liekele Kamminga waren nog dichtbij. Zo bleef het op een voetbalmiddag met de nodige emoties die bij een derby horen 1-1.
Volgende week speelt Rottevalle de uitwedstrijd tegen ODV in Wijnjewoude, aanvang 15.00

Pieter Witteveen

Reacties zijn gesloten.