19-05 Wedstrijdverslag ST ONT/Rottevalle VR1 – Sneek SWZ Boso VR1

De lêste!!

……….“Wij schrijven 13 mei….dit is voor her archief. De lêste, althans de laatste wedstrijd voor onze dames ST VV ONT-VV Rottevalle Vr1 in de 4e klasse. “ST” staat voor “samenwerkende teams”. Nou en samen gewerkt is er!! Trainer Wiebren de Jong, leider Luut de Hoek, vlaggenist/scheidsrechter Pieter de Vries, verzorger Hans van der Veen en ook ondergetekende als vlagger en bij gelegenheid ook scheidsrechter hebben, althans voor mij super leuk en goed samengewerkt. Uiteraard met bijbehorende dames, want uiteindelijk moeten die hun kunstje vertonen op het veld, maar samen een mooi stel!! Zoals jullie als “trouwe” lezer wel weten zijn onze dames al kampioen in hun klasse geworden en gepromoveerd naar de 3e klasse waarvan al uitgebreid verslag is geweest.”………….

Dit was de aanhef van vorig jaar. Onze dames ST ONT / Rottevalle VR1 speelden zaterdag 19 mei hun “lêste” thuiswedstrijd op Peinder grûn. Volgende week nog een potje tegen L.A.C. Frisia en deze competitie zit er weer op voor dit seizoen. De staf is inmiddels wel uitgebreid met Tsjerk de Vries als assistent voor zowel de trainingen als het hanteren van de vlag als vlaggenist. Voor het archief; wij schrijven nu zaterdag 19 mei……..

Niet echt zonnig maar toch een lekker voetbaltemperatuurtje. Even wat gekissebis met de tegenstander uit Sneek SWZ Boso over het te bespelen veld. Heren ONT 2 moest ook thuis en ook om half 3. “De heren” die daar over “gaan” hebben in hun “wijsheid”??? besloten dat de heren 2 “voorrang” hebben op de Dames ST ONT/Rottevalle VR1 om op het “A-veld” te spelen. Maar even over discussiëren voor het volgende seizoen. Als dan de leiding van “BOSO” ook niet instemt, weliswaar geheel volgens de regels, niet te willen spelen op het “te kleine” C-veld en ook niet wenst door te wisselen zult u begrijpen dat onze dames zeeeerrrr getergd het B- veld in en op gingen. Er was volgens de “bosootjes” nog een periodetitel te behalen bij winst tegen onze dames…….. Haha, moet er nog wel even worden gewonnen!! Dan de pot……Onze dames trokken direct van “leer” en lieten zien dat Boso het niet cadeau zou krijgen. Het was wel weer een “middenveld” potje en er waren kansen over en weer maar toch hadden wij het meeste overwicht met onze “wichten”……Dan….in de 36e minuut…..de bal wordt van achteren uit naar onze spitse met de lange achternaam, oké, oké…. Jamily Nascimento das Neves gespeeld. Zij dolt nog even met een Bosose verdedigster, haalt uit…….en ´ja hooooooorrrrrrrrrr……..balletje in de touwen…..1-0!!! Dit ook tevens de ruststand. Eerst maar een bakje. Even vergeten te vermelden dat ondergetekende voor deze pot als “interim-coach” was aangesteld in verband met werkzaamheden van Luut de Hoek en vakantieperikelen van de trainer Wiebren de Jong. Natuurlijk de “rust“ gebruiken voor nog wat tactische aanwijzingen; “dames….de bedoeling is dat de bal nu in de andere goal geknald wordt…….”!! Dat begrepen zij natuurlijk ook wel maar wat zij ook probeerden, het klereleer wilde er niet in. Ballen weer hoog over, net naast om dan als onvindbare bal te belanden in de bossages. Maar ook en dat moet zeker gezegd en vermeld worden, onze verdediging stond als een “flatgebouw”. En als een Bosootje echt gevaarlijk werd…….Riepkjuuuuhhhh………….schoffelde ze dan bijna onder het gras. De wederom goed leidende de scheids uit Rottevalle met 2 meespelende dochters met dezelfde achternaam, Pieter de Vries liet dit nog net toe. Maar wat de Sneeksters ook probeerden zij kwamen niet door onze defensie heen en zowel dan hebben wij nog altijd onze Anneke als goed keepende sluitpost. Dus geachte lezers en lezeressen, eindstand bleef 1-0!! Wat de te winnen periodetitel betreft voor BOSO geen idee????? Wij op naar onze kantine voor een hapje geserveerd en klaar gemaakt door onze “kantinebaas” Folkert waarvoor dank en natuurlijk een drankje om deze “leste” thuiswedstrijd feestelijk af te sluiten met de wetenschap dat handhaving in de 3e klasse een feit is met zoals een echte middenmoter betaamt om van de 12 teams als 7e te eindigen. En…….Echt leuk……wij als “staf” werden door de dames even in het zonnetje gezet en kregen als dank voor onze inzet een mandje met lekkernijen aangeboden, BEDANKT!!! Dames….. het was weer een leuk seizoen en heb ……met name bij vlagen weer genoten van jullie spel. Ik weet ook dat er wat mutaties zullen komen voor komend seizoen maar hoop toch dat de meeste van jullie blijven!!! Waarom???? Gewoon……een GOED stel!! Tot volgend jaar….

Bin dr wer bij!!! Ladies bedankt!!!!

Oant sjen, Johan van der Wal