26-05 Wedstrijdverslag LAC Frisia 1883 VR1 – ST ONT/Rottevalle VR1

(L.A.C. Frisia)Leeuwarder Athletische Club Frisia 1883 VR1– ST ONT/Rottevalle VR1

Lekker warm!!!

26 mei 2018. Ja, u leest het goed. De dames uit Leeuwarden staan zich er op voor volgens de naam “atletisch” te zijn….. nou dat viel wel mee hoor. Ze kwamen wel uit de stad en dat was toch wel te zien aan hun speelwijze en natuurlijk ook hun verbale kwaliteiten. Hun speelwijze; aardig fanatiek en er boven op!! Verbaal??? Ja, ut binne stadsjes… “Ast even niet naar hun zin gaat dan hewwe ze geliek de bek open”. Zijn onze zoet gevooisde dames (gelukkig) toch wat te lief. Maar desalniettemin tegen staande het feit dat…… onze dames hebben zich prima geweerd. Alvorens de wedstrijd werd aangevangen toch ook nog even 1 minuut stilte voor de deze week overleden Fokje Wijma. Wij wensen de familie veel sterkte toe!!

De pot. Het was schitterend weer. Wat????? Ik denk dat de temperaturen op het kunstgras wel boven de 30 graden kwam. Had ondergetekende de 1e helft nog een verfrissend windje in de rug….2e helft de zon vol op “de plaat”, swittuh. Maar ondanks de warmte voetbalden de dames dat het een lust was. Zoals vaker al geschreven in deze competitie speelde ook nu weer het meeste spel zich af op het middenveld. Het spel ging over en weer. Dames waren aan elkaar gewaagd alhoewel de Lac’sters wel iets feller waren. En ja, dan kannie zo maar vallen….

30e minuut…aanval van de Lac’sters van achteren uit…..onze keepster iets te ver voor haar goal…..schot……vanaf wel 30 meter……en ja hoor….zeilt die bal mooi over onze keepster heen. Oepsss, 1-0. Op letten!!! 31 en halve minuut….. Onze spitsen dachten, dat kunnen wij ook. De 1 speelt de ander aan en ook zeker vanaf 23 meter en 25 centimeter schiet onze spitse met de lange achternaam met een echt mooi geplaatst schot de bal zo over de Lac’ster keepster heen, yessss, 1-1. Lekker spannend……balletje hier, balletje daar. Lac’sters aan de bal, onze dames voorwaarts. Echter in de 38e minuut toch weer de dames ût Luwarden. Uit een vrije trap vanaf de zijkant wordt de bal mooi ingekopt en zo gaan wij de rust in met een achterstand van 2-1. Eerst maar even een verfrissinkje. 2e helft. Zelfde beeld als 1e helft. Maar de Lac’sters geven toch net even wat meer gas…..en in de 47e minuut……boemmmmm, 3-1. Maken onze dames het dan nog spannend?? Nou ze deden hun best wel maar………nog een extra (puntje) “………” als je dan als zowel onze linker spitse astie andere met niet alleen de lange achternaam echt bijna voor een lege goal komen te staan en de 1 “gewoon” naast knalt en de ander de bal hoog over schiet…… U begrijpt…..de hitte slaat toe!! Toch wisten onze dames in de 76e minuut uit een mooie en vloeiende aanval over rechts vanuit niet echt een makkelijke hoek toch nog 1 keer het leer tegen de touwen te knallen, 3-2. Zit er nog wat in??? Neehhh, de Luwadder dames knallen nog 1 keer en gooien in 88e minuut de deur echt op slot en scoren nog een keer. Eindstand 4-2. Ondanks deze uitslag, mooie pot voetbal dames!!! Shappoooo!! Ist al afgelopen?? Ja en nee. Met z’n allen nog even naar de Pein. Nog even een drankje en afscheid nemen van onze trainer Wiebren de Jong die emigreert naar Zwolle en Luut de Hoek, de leider die na meer dan 10 jaar “lijder” te zijn geweest het nu wel even welletjes vindt. Ook zij kregen een mandje met lekkernijen aangeboden maar ook een mooie collage foto’s van “ons” damesteam zodat zij herinnert worden en terug kunnen kijken op een heeeeele mooie tijd. Mannen, namens de dames; BEDANKT!!!! Dames……in het verslag van vorige week ook al geschreven dat er wat mutaties zullen zijn volgend jaar, lees seizoen.. Enkele dames vinden het mooi genoeg geweest en hangen de bal in de wilgen. Jammer!! Misschien kunnen wij ze nog overhalen maar er blijft nog zeker ook een mooi stel over. Aangevuld met jong talent uit onze eigen jeugd maken wij er volgend seizoen ook weer een mooi voetbalseizoen van.

Oant sjen!!!

De vlaggende supporter