17-09 Wedstrijdverslag JV Oostenburg VR2 – ST ONT/Rottevalle VR2

JV Oostenburg VR2 – ST ONT/Rottevalle VR2

Op maandag 17 september hadden we ons tweede wedstrijd van dit seizoen! Ditmaal mochten we een uit-wedstrijd voetballen tegen Oostenburg uit Oosterwolde.

Toen we aankwamen moesten we eerst even zoeken waar we heen moesten. Bleek dat we op het verkeerde veld stonden en naar de velden van DIO moesten. We konden gelukkig een aantal velden oversteken en dan kwamen we vanzelf bij DIO. Aangezien we niet heel vroeg waren, moesten we een stapje sneller om toch nog even te kunnen warm lopen.

Na een korte warming-up was het tijd om aan te treden en een wedstrijdje te voetballen. We zouden weer voor de volledige winst gaan!

Het fluitsignaal was nog maar net gegaan en het bleek dat we gelijk een extra tandje moesten bijzetten. Oostenburg ging er gelijk voor de volle 200% voor (of wij waren er nog niet helemaal klaar voor, kan ook). Dit resulteerde na 2 minuten in de 1-0 en na 6 minuten lag de volgende er ook al in… 2-0 achter binnen 6 minuten. Tijd om even na te denken zou je zeggen, maar die tijd kregen we niet. Oostenburg bleef maar aanvallen en kreeg een aantal kansen in de minuten daarna.

Na 10 minuten waren we toch echt wel wakker en kwamen we met een aantal flinke kansen. Onder ander een enorme kans van Silke leek toch echt de 2-1 te worden en het keerpunt, maar deze bal ging er helaas niet in. Daarna bleven wij het proberen met kansen op de keeper af en schoten van afstand.

Maar na 30 minuten was daar vanuit een counter dan toch de 3-0. Zomaar uit het niets, aangezien wij toch even de betere ploeg waren. Erg zonde, want de kansen waren er toch voor even.

In de 32ste minuut werd er een overtreding gemaakt in het strafschop gebied. Dit betekende een penal! Jacobien ging de penal nemen en was heel dichtbij een doelpunt(lat), maar ook deze bal wou er niet. Helaas, maar niks aan te doen en doorgaan! In de minuten daarna waren er over en weer wat kansen. Tijd om de rust in te gaan en te kijken wat wij er met z’n allen aan konden doen.

Over de tweede helft kan ik kort en bondig zijn; deze was in de zogenoemde ”handen” van Oostenburg. Een enkele keer kwamen we dichtbij hun goal, maar echt grote kansen waren het niet meer. Het werd nog 4-0 en en door een eigen doelpunt (scoordster zullen we niet noemen) ook nog 5-0. Al met al wel een extreem drukke 2de helft waarin we met z’n allen onze helft enorm moesten verdedigen, het had wel 10-0 (of meer) kunnen worden. Silke had in de tweede helft, toen ze op goal stond, nog een aantal fantastische reddingen! Het benoemen waard!

Ik denk dat ik kan zeggen dat we oprecht blij waren dat de scheidsrechter affloot.

We vergeten deze wedstrijd niet, hier leren we zeker van, maar denken er maar niet te vaak meer aan.

Op naar 1 oktober! Thuis om 20.00 uur tegen de kampioenen van de afgelopen jaren, Jubbega.

ST ONT/Rottevalle VR2