01-10 Wedstrijdverslag ST ONT/Rottevalle VR2 – vv Jubbega VR1

En toen stond er een wedstrijd op papier die erg belangrijk was! Een thuiswedstrijd tegen de regerende koploper van de afgelopen jaren, vv Jubbega!

De thuis wedstrijd die we vorig jaar tegen Jubbega speelden eindigde in een uiteindelijke 1-3 nederlaag, maar we waren zeker niet minder dan ze! Met die gedachte en de gedachte om nu de punten bij ons thuis de houden trapten we om 20.00 uur af in Rottevalle.

De eerste minuten waren toch echt wel voor Jubbega. Ze waren ons flink aan het testen en probeerden met een aantal een tweetjes dichtbij ons goal te komen. Dit lukte ze eerst ook. Er waren een aantal kansen, maar echt grote kansen konden we het niet noemen.

Toen we eindelijk wat in de wedstrijd kwamen gingen we ook gelijk goed los. Er kwamen veel kansen, waarbij er echt wel een aantal ballen in het goal hadden gemoeten. Maar helaas kreeg de wedstrijd een keerzijde en kwamen we in de 32ste minuut en de 41ste minuut op een 0-2 achterstand. Enorm balen, maar we hebben eerder achter gestaan en weer gescoord dus dit konden we nu ook weer! Net voor de rust, na een voorzet in het zestien meter gebied, maakte Silke de 1-2! Gelukkig een goal, net voor de rust. Iets geruster gingen we de rust in en konden we even bijkomen. Na een goede peptalk van Menno & Pieter gingen we er volledig voor!

Jubbega verwachte onze comeback totaal niet, maar we kwamen in de 52ste minuut al gauw op een gelijke stand. 2-2 door Jacobien! Yes! De wedstrijd lag weer open en alles was mogelijk. De reserve bank ontplofte van euforie! Toen het 5 minuten later 3-2 hadden we het allemaal niet meer! Betty scoorde een prima goal!

We stonden voor, tegen Jubbega! Maar waar het bij Jubbega open lag in de verdediging lag dat bij ons ook. Helaas werd het snel weer 3-3. Wat een spanning was het overal. De speelsters, de reserve bank en het publiek, niemand die dit had verwacht, een 3-3 stand tegen Jubbega.

Maar wie denkt dat we er nu zijn die heeft het mis. Het werd nog mooier… In de 66ste minuut scoorde Kirsten uit de rebound. 4-3! Wat een goal! We waren nog niet hersteld van deze goal of de volgende lag er al in. Dit keer schoot Aukje Borger de bal erin! Wat een ruimte lag er open bij Jubbega. Zij waren dit natuurlijk niet gewend en baalden enorm!

Een 5-3 voorsprong voor ons! Tegelijkertijd wisten we ook dat het nog alle kanten op kon. Er moesten nog 20 minuten gespeeld worden. Winst, gelijkspel of zelf verlies lag nog ergens op de loer.

De voorsprong werd lang volgehouden alleen we konden het niet meer opbrengen op het einde. In de 83ste minuut en in de 87ste minuut scoorde Jubbega en kwamen we op een 5-5 uit. Erg jammer natuurlijk, maar wat zijn we ook blij met een punt tegen deze ploeg! We gaan er voor zorgen dat de uit wedstrijd wel in een winst eindigt!

Maar eerst spelen we vanavond, 8 oktober, uit tegen de Blesse in Blesdijke. Jullie zijn van harte welkom om te komen kijken!

ST ONT/Rottevalle VR2