Rottevalle haalt finale Smallingerlandcup en wordt tweede!

Vooraf had niemand gedacht dat een selectie van het eerste elftal van VV Rottevalle in het zaalvoetbaltoernooi om de Smallingerlandcup tot de finale zou doordingen. In de poulewedstrijden liet Rottevalle al zien over prima zaalvoetballers te beschikken en op doelsaldo als winnaars naar de finaleronde te gaan. Op de avond van de finales ging het ook lang naar wens. In de eerste confrontatie met VV Drachten werd in een gelijk opgaand duel niet gescoord en dus moesten penalty’s’ de beslissing brengen. Rottevalle schoot viermaal raak, waarbij VV Drachten de vierde strafschop miste. Zo werd de halve finale bereikt waarin ’Drachtster Boys zaal ‘de tegenstander was. Het werd- ook voor de talrijke toeschouwers een aantrekkelijk schouwspel en het zou de beste wedstrijd worden van het team o.l.v. Ronald Bosma en Roel Deelstra. Aan elkaar gewaagd, maar ook met snelle en gevaarlijke aanvallen. Drachtster Boys kwam nog op voorsprong, maar kon daar maar kort van genieten. Liekele Kamminga bracht vanaf de aftrap de stand al weer in evenwicht. Er ontstonden nog goede kansen voor beide doelen, maar het was net voor het eindsignaal dat Folkert Bosma fraai de winnende treffer binnenschoot. Daarmee bereikten de voetballers van VV Rottevalle voor het eerst in hun bestaan een finaleplaats in het toernooi om de Smallingerlandcup . De verwachtingen waren nu hoog gespannen bij alles wat VV Rottevalle een warm hart toedraagt. Jammer genoeg werd de finale voor het zaalvoetbalteam van Rottevalle een teleurstelling. Drachtster Boys veld 2 was moeilijk te bestrijden en foutjes – onnodig balverlies- aan Rottevalster kant werden genadeloos afgestraft. Rottevalle deed er alles aan, maar het wilde in de finale niet meer lukken. De 5-0 eindstand die uiteindelijk op het scorebord stond was geflatteerd, de nederlaag van Rottevalle en de zege voor Drachtster Boys veld 2 terecht. Al met al een mooie en verdiende tweede plaats voor Rottevalle.

Pieter WitteveenHet zaalvoetbalteam van Rottevalle 1; Martijn Geertsma ,Steffen Schra, Folkert Bosma, Erwin de Wind, Arjan de Haan, Liekele Kamminga en Fokko v.d. Veer.
Coaches : Ronald Bosma en Roel Deelstra

N.B. meer informatie over de Smallingerlandcup: https://www.smelnesport.nl