21-04 Wedstrijdverslag RWF 1 – Rottevalle 1

Rottevalle weet weer niet te winnen.
Voor de vijfde maal op rij wist Rottevalle een wedstrijd niet in winst om te zetten. In Friesche Palen tegen het laag geklasseerde RWF moest Rottevalle genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Het hobbelige en droge veld maakte goed combinatievoetbal niet mogelijk en daardoor was het spel niet hoogstaand. Desalniettemin had Rottevalle van RWF, een elftal dat niet voor niets slechts negende staat, moeten winnen. Rottevalle liet wel zien dat het betere spelers heeft dan RWF, maar de strijdlust van de thuisclub zorgde voor voldoende tegenwicht. RWF had deze week afscheid genomen van trainer Marco v.d. Veen en wilde met inzet en passie strijden voor een goed resultaat. Het voetbal was niet altijd goed, maar zoals gezegd de wilskracht vergoedde veel.
Rottevalle was het eerste kwartier beter en gevaarlijker, maar dat leverde slechts één doelpunt op. Nadat twee goede mogelijkheden onbenut gelaten waren, waaronder een schot op de paal, profiteerde Rottevalle optimaal van een verkeerde terugspeelbal. Liekele Kamminga gaf de bal op Jelle Witteveen, die van dichtbij niet faalde. Een verdiende voorsprong en Rottevalle dacht het deze middag wel te kunnen klaren. RWF wilde wel, maar de aanvallen werden gemakkelijk onschadelijk gemaakt. Maar toen RWF aan de rechterkant opeens wel heel veel gelegenheid kreeg om op te stomen, zeilde de bal zomaar in de verre bovenhoek in het doel van Robert de Jong. Zo was het weer gelijk en kon het van voren af aan beginnen. Rottevalle probeerde het wel, maar het was te onsamenhangend en grote kansen bleven uit. Wel werd op slag van rust een nieuwe tegenslag geïncasseerd. Robert de Jong aarzelde bij het uitkomen en toen hij alsnog de bal wilde pakken beging hij een overtreding. Een gele kaart voor de doelman en een strafschop, die onberispelijk tegen de touwen ging. In plaats van een ruime voorsprong ging Rottevalle met een vervelend gevoel de kleedkamer in.
RWF maakte beslist niet de indruk dat het niet te verslaan was en de tweede helft bood nog voldoende gelegenheid voor Rottevalle Al snel leek het voor Rottevalle de goede kant op te gaan. Vrij vlot na de thee een prima aanval van Rottevalle over de linkerkant, waarbij Jelle Witteveen de bal kon meegeven aan Folkert Bosma. Hij benutte de kans uitstekend en zo was het snel 2-2 en met bijna nog een hele tweede helft voor de boeg alle kans op winst voor het elftal van Johannes Douma. Er zouden geen doelpunten meer vallen, al kregen beide elftallen nog wel mogelijkheden. In de slotminuten was Benjamin v.d. Molen nog het dichtstbij een treffer. Na een snel en goed genomen vrije trap lobde hij de bal over de doelman van RWF, maar zag dat het houtwerk opnieuw een doelpunt in de weg stond. De beste kansen waren vanmiddag voor Rottevalle, maar het moet opnieuw met slechts één punt genoegen nemen. De beoogde nacompetitieplek raakt daarmee verder uit het zicht, al kan het nog steeds omdat ook de andere kandidaten punten laten liggen.
Rottevalle heeft volgende week vrij. Het elftal speelt zijn volgende wedstrijd op dinsdagavond 1 mei in Oosternijkerk tegen nummer drie Ropta Boys. Aanvang: 19.15

Pieter Witteveen

Reacties zijn gesloten.