12-05 Wedstrijdverslag Rottevalle 1 – Veenhuizen 1

Rottevalle niet opgewassen tegen Veenhuizen.
Na de mooie overwinning van 0-2 in Ee tegen Oostergo dacht Rottevalle op eigen veld een goede kans te maken om koploper en kampioen Veenhuizen te verslaan. Immers afgelopen Hemelvaartsdag werden de mannen van trainer Raymond Middel in Kollummerzwaag onbedreigd de besten van de vierde klasse C. Het feesten zou wel een kleine tol geëist hebben en bovendien was de spanning nu geweken, zodat Rottevalle zou kunnen profiteren.
En het scenario leek bewaarheid te worden, want binnen tien minuten stond Rottevalle op een 2-0 voorsprong. Al in de tweede minuut lag de bal na een hoekschop in het net achter de doelman van Veenhuizen. Een korte twijfeling bij de scheidsrechter, niet helemaal duidelijk waarom, maar hij keurde het doelpunt goed. Folkert Bosma mocht de treffer op zijn naam schijven. In de achtste minuut speelde Luuk de Roo zich knap vrij en schoot fraai binnen. Een prachtig en goed begin van Rottevalle, waar Veenhuizen niet helemaal op gerekend had en ook geen genoegen mee nam. Dit was een kampioen onwaardig en Veenhuizen nam de regie in de wedstrijd over. Met goed positiespel werd Rottevalle teruggedrongen en dat betekende dat de wedstrijd in een mum van tijd kantelde. Voor de spelers en supporters van Rottevalle het in de gaten hadden stond er al een 2-2 op het scorebord. Veenhuizen- niet voor niets een gemakkelijk scorende ploeg- strafte een paar verdedigingsfouten genadeloos af. En na de gelijke stand liet ook de 2-3 niet lang op zich wachten toen Rottevalle de bal na een hoekschop van Veenhuizen niet kon wegwerken. Rottevalle kreeg via Liekele Kamminga nog een grote kans in de eerste helft, maar hij zag zijn schot over het doel verdwijnen.
Voor Rottevalle een teleurstellend verloop van het eerste bedrijf, maar de stand bood nog mogelijkheden. Het was een open wedstrijd, maar Rottevalle moest ook in de tweede helft ervaren dat Veenhuizen het betere spel in huis had. Rottevalle kreeg via Johan v.d. Veen een paar kansen, maar zowel een hak- als een kopbal waren een gemakkelijke prooi voor de doelman van Veenhuizen. Veenhuizen was heer en meester en Rottevalle kon er weinig tegen in brengen. Het was dan ook een wonder dat Rottevalle op gelijke hoogte kwam na een spaarzame tegenstoot. Het was opnieuw Luuk de Roo die met een knappe kopbal zijn tweede doelpunt maakte. Rottevalle had het punt moeten koesteren, maar slaagde er niet in Veenhuizen van een vierde doelpunt af te houden. De Drentse kampioen kwam vlak voor tijd na balverlies op het middenveld van Rottevalle op voorsprong. De verdediging werd uitgespeeld en de bal lag in het doel! Voor Rottevalle was er geen tijd meer over en zo zag Rottevalster ‘man of the match’ Luuk de Roo dat hij weliswaar twee mooie doelpunten had gemaakt, maar dat zijn ploeg met lege handen stond.
Zaterdag speelt Rottevalle uit tegen Opende. Aanvang 14.30.


Pieter Witteveen

Reacties zijn gesloten.