29-09 Wedstrijdverslag Rottevalle 1 – SC Franeker 1

Rottevalle verzuimt door te drukken!
Voor het eerst troffen VV Rottevalle en SC Franeker elkaar in competitieverband en in een wedstrijd met twee gezichten leverde dat een terechte remise op. Beide teams hadden vorige week het openingsduel gewonnen en wilden er een goed vervolg aan geven. Rottevalle was het eerste half uur heer en meester tegen een afwachtend en timide SC Franeker. Al in de eerste vijf minuten had Rottevalle tweemaal moeten scoren na open doelkansen, maar de voorwaartsen lieten het na. Het duurde tot de negentiende minuut voor er geprofiteerd werd van de mogelijkheden en het was Jelle Witteveen die mocht zorgen voor de afronding. Nog geen vijf minuten later werd de voorsprong verdubbeld na opnieuw een goed opgezette aanval en nu was Jorrit Schra die doel trof. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor het elftal van Ronald Bosma dat de lijn doortrok van het goede spel van vorige week in Harkema. SC Franeker opereerde voorzichtig met veel mensen achter de bal, maar wijzigde zijn tactiek na de 2-0 achterstand. Er werd opportunistischer gespeeld met meer risico en dat betaalde zich snel uit. Na ongelukkig balverlies en onvoldoende verdedigend ingrijpen werd de aansluitingstreffer gemaakt. Natuurlijk had Rottevalle daardoor meer ruimte voorin kunnen en moeten creƫren, maar de druk van SC Franeker betekende dat de onnauwkeurigheid toenam in het spel van Rottevalle. De wedstrijd was nu in evenwicht en de 2-1 stand bleef tot de thee op het scorebord.
Wie dacht dat Rottevalles in de tweede helft gezien het overwicht in het eerste bedrijf orde op zaken zou stellen kwam bedrogen uit. SC Franeker speelde met meer lef en was veelal op de helft van Rottevalle te vinden. Het was nu een open wedstrijd met kansen over en weer. Rottevalle kreeg kansen op 3-1 , maar steeds hing ook de 2-2 in de lucht. Na het eerste kwartier in de tweede helft met SC Franeker als de beter spelende ploeg volgde een fase waarin Rottevalle het initiatief overnam en Jorrit Schra tot tweemaal toe het doel op een haar na miste. Maar het werd toch 2-2 na balverlies op het middenveld en weifelend optreden van doelman Robert de Jong. Een paar vrije trappen en hoekschoppen voor Rottevalle leverden niet het gewenste resultaat, zodat de 2-2 bleef staan. Het laatste deel van deze enerverende wedstrijd was SC Franeker weer aanvallender en dat leverde een aantal gevaarlijke situaties op in het strafschopgebied van Rottevalle.
Over de gehele wedstrijd genomen waren de beste en mooiste kansen voor Rottevalle. In een wedstrijd met twee gezichten, de eerste helft een beter Rottevalle, de tweede helft een beter SC Franeker mogen beide teams met deze puntendeling tevreden zijn. Maar wat als Rottevalle niet verzuimd had al vroeg in de wedstrijd de marge op drie doelpunten te brengen? Dan waren de punten zeker in Rottevalle gebleven.

Volgende week speelt Rottevalle uit tegen Foarut in Menaam (Menaldum) . Aanvang 15.00

Reacties zijn gesloten.