15-12 Wedstrijdverslag Marrum 1 – Rottevalle 1

Rottevalle lijstaanvoerder na overwinning in Marrum.

Vorige week werd de wedstrijd Marrum-Rottevalle afgelast wegens de gesteldheid van het veld in Marrum. Afgelopen zaterdag- na een week waarin er weinig hemelwater viel- kon het inhaalduel gespeeld worden. Het was met een ijzige dwars over het veld zuidoostenwind voor de toeschouwers en spelers zeker geen aangename aangelegenheid. De wind en de oneffenheden van de grasmat hadden zeker hun invloed op het spel van beide elftallen. Toch liet Rottevalle al vanaf de aftrap zien dat het individueel over de betere spelers beschikte. Marrum werd teruggedrongen op eigen helft, maar Rottevalle slaagde er niet in om de muur van verdedigers echt te slechten.. Bovendien was de doelman van Marrum in een aantal situaties rustig en redde bekwaam. Pas na een kwartier kon Marrum zijn verdedigende stellingen verlaten, maar toen was het ook alle hens aan dek voor de Rottevalster verdediging. In de korte hoek wist doelman Arjan de Haan redding te brengen en ook de twee daaropvolgende hoekschoppen werden onschadelijk gemaakt. In de hieropvolgende fase kreeg Rottevalle een aantal niet te missen kansen. Jorrit Schra, Liekele Kamminga, Jelte de Hoek en Erwin de Wind wisten het net niet te vinden. Het waren opgelegde kansen en het was een wonder dat Rottevalle niet met een minimale voorsprong van drie doelpunten aan de thee ging.
Na de pauze deed Rottevalle wat het de eerste helft verzuimd had, namelijk scoren. Hoewel het voetbal er niet beter op werd, was het in de elfde minuut raak. Nu wel een goede aanval en het was Jorrit Schra die vrijstaand schitterend binnenschoot Aan de lijn was al geconcludeerd dat wie het eerst een doelpunt zou maken winnaar zou zijn deze middag.
Marrum gaf zich echter nog niet gewonnen en deed manmoedige pogingen het tij te keren. Het ontbrak de Marrumers aan kwaliteit en de voorwaartsen van de thuisclub zagen hun pogingen in schoonheid gestrand. Bovendien was doelman Arjan de Haan net als in de vorige twee wedstrijden voor zijn taak berekend. Toen Jorrit Schra met een mooi afstandsschot zijn tweede treffer deze middag maakte was de wedstrijd beslist. Zo deed Rottevalle wat het aan zijn stand verplicht was en is het nu, op grond van een beter doelsaldo dan FC Birdaard , koploper van de vierde klasse B.

Het is nu even winterstop. Rottevalle hervat de competitie op 9 februari 2019 op eigen sportpark “It Hagehiem” tegen Harkema Opeinde Aanvang 14.30

Pieter Witteveen

Reacties zijn gesloten.