Rottevalle en FC Birdaard in evenwicht

Rottevalle had als koploper van de vierde klasse B een goede uitgangspositie . Bij winst in Birdaard zou het een gaatje slaan van drie punten met de achtervolgers. De eerste twintig minuten op deze zonnige zaterdagmiddag in Birdaard leek Rottevalle in zijn missie te slagen. Het elftal van Ronald Bosma trok van meet af aan het initiatief naar zich toe. De aanval werd gezocht en Jorrit Schra brak al snel gevaarlijk door en zijn voorzet werd er maar net uitgehaald. Rottevalle kreeg al snel een paar hoekschoppen mee en het doelpunt moest wel vallen. Toen Steffen Schra zijn broer Jorrit met een mooie pass perfect bediende werd de bal fraai over de doelman van FC Birdaard getild. Rottevalle had eigenlijk weinig te duchten van FC Birdaard en bleef gevaarlijk door ballen achter de verdediging te leggen. Het leverde nog een aantal hoekschoppen op en ondanks voldoende mogelijkheden werd het doel niet meer getroffen. Dat was jammer en zonde, want allengs kwam FC Birdaard beter in zijn spel en had het bijna gelijkgemaakt, maar de kopbal belandde op de lat. Er werd gerust met een 0-1 voorsprong voor Rottevalle en dat was verdiend. 
Na de thee was er van twee kanten geen sprake meer van goed voetbal. Het spel was rommelig en Rottevalle moest oppassen, want de marge was miniem. Na 10 minuten in de tweede helft viel de gelijkmaker nadat Arjan de Haan onnodig de bal verspeelde en de aanvaller van FC Birdaard dankbaar profiteerde. Het was de enige smet op het spel van de gelegenheidslibero. Samen met Jelte de Hoek vormde hij deze middag het centrale duo, omdat Fokko v.d. Veer geblesseerd was en Martin Nicolai vanwege werk verhinderd was. Ze kweten zich prima van hun taak, behoudens dit ene slippertje, dat voor FC Birdaard een dankbaar punt opleverde.
Er was nog tijd genoeg voor Rottevalle om er iets aan te doen , maar grote kansen werden er niet gecreëerd. , al was Rottevalle een paar maal in het overvolle strafschopgebied nog dichtbij een doelpunt. De wedstrijd golfde op en neer en verdiende geen winnaar. Rottevalle kwam in de slotminuten nog met de schrik vrij toen FC Birdaard een paar grote kansen kreeg, maar de ballen tot eigen ontzetting naast het doel zag gaan.. Al met al was de 1-1 einduitslag een reële afspiegeling in deze wedstrijd. Omdat deze zaterdagmiddag alle elftallen in de vierde klasse B gelijkspeelden veranderde er niet veel in de stand. Rottevalle blijft lijstaanvoerder in deze spannende competitie.

Volgende week gaat Rottevalle op bezoek bij VCR in Rinsumageest Aanvang 14.30

Pieter Witteveen

Reacties zijn gesloten.