Rottevalle snijdt zichzelf in de vingers tegen WTOC

In december werd Rottevalle koploper in de vierde klasse B, een positie die het tot afgelopen zaterdag kon behouden. Het spel van het elftal van Ronald Bosma was na de winterstop niet altijd geweldig, maar de concurrentie liet het ook geregeld afweten in deze spannende competitie. Iedere week blijkt maar weer dat iedereen van iedereen kan winnen. Rottevalle begon op eigen veld tegen WTOC uit Oudwoude goed aan de wedstrijd. Niet voor het eerst dit seizoen moeten de bezoekende clubs in de beginfase van de wedstrijd de dadendrang van Rottevalle ondergaan. Er kwamen kansen en dat is de laatste tijd ook een beetje het euvel, ze worden niet verzilverd. En zo bleef het redelijk lang 0-0 waarbij WTOC wel steeds meer de touwtjes in handen nam. Toen Rottevalle in de 31ste minuut onzorgvuldig uitverdedigde werd dat vakkundig afgestraft en zo was het -niet geheel onverwacht- 0-1 voor de mannen uit Oudwoude. Met nog een uur te spelen was dit niet een onoverkomelijke achterstand, zeker niet toen Nyckele Smeding kort na zijn doelpunt met een tweede gele kaart van het veld werd gezonden. Voor de thee lukte het Rottevalle echter niet meer de gelijkmaker op het bord te zetten en dus moest het na de pauze gebeuren. 
Met een verse kracht zocht Rottevalle de aanval en het was nu zeker gedurende een kwartiertje de bovenliggende partij. Het leverde een aantal redelijke mogelijkheden op, maar de geforceerde hoekschoppen kwamen te laag, te hoog of te ver om de doelman van WTOC te verontrusten. Ook de schoten ontbeerden kracht en het duurde tot de 72ste minuut toen na een goedlopende en vlotte aanval Erwin de Wind goed voorgaf en Jorrit Schra Jorrit Hoekstra kon bedienen. Zo werd een uitstekende aanval met een bekeken doelpunt- de o zo belangrijke gelijkmaker- bekroond. Rottevalle kreeg nog wel mogelijkheden via Jelte de Hoek, schot in het zijnet en een bal net over de lat. Ook Jorrit Schra en Liekele Kamminga hadden de treffer op de schoen, Rottevalle moest nu in staat geacht worden met een man meer de wedstrijd te gaan winnen. Maar trainer Marcel Poll van WTOC had zijn mannen goed ge├»nstrueerd de ruimtes klein te houden en fel in de duels te zijn. Rottevalle had er de grootste moeite mee en moest toezien hoe Sybren Bosma, de handigste en beste speler van de gasten, teveel vrijheid kreeg om met handige passeracties en bekeken passes de Rottevalledefensie in problemen te brengen. Zo kwamen de gasten in de 85ste minuut opnieuw op voorsprong. Een overtreding op Sybren Bosma, op 25 meter afstand van het doel betekende voor WTOC een vrije trap en het eindigde in een doelpunt. Rottevalle moest opnieuw alles op alles zetten om minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen. De klok was de 85 minuten inmiddels gepasseerd, maar verloren was de wedstrijd nog niet. Vrij snel was het Johan v.d. Veen die na een prima voorzet van wederom Erwin de Wind in de 87ste minuut de 2-2 op het bord zette. Rottevalle had het punt moeten koesteren in dit duel, maar verzuimde dat. Opnieuw Sybren Bosma was het die liefst drie Rottevalle spelers het bos instuurde en met een crosspass de rechterflank vond en het was Jelmer de Boer die de doelman van Rottevalle voor de derde maal de bal uit het net liet halen. De tijd was nu te kort om er nog wat van te maken en zo sneed Rottevalle zichzelf deze middag in de vingers. Het elftal werd afgetroefd op strijdlust en tactisch vernuft. 
Na deze nederlaag is FC Birdaard de nieuwe lijstaanvoerder in de vierde klasse B. De verschillen blijven klein en de spanning groot. Rottevalle doet nog mee, maar zal volgende week in Ee tegen Oostergo wel de punten moeten pakken. 

Volgende week gaat Rottevalle op bezoek bij Oostergo in Ee. Aanvang van de wedstrijd 14.30. 

Pieter Witteveen

Reacties zijn gesloten.