Geslaagde kampioensreceptie VV Rottevalle

Het eerste elftal van Rottevalle is kampioen geworden, en dat kan niemand ontgaan zijn, want het gebeurde in de meest spannende voetbalcompetitie ooit. De regionale kranten kregen er niet genoeg van om dat uitgebreid te etaleren. Alle reden voor het bestuur van VV Rottevalle een kampioensreceptie in ons clubhuis te organiseren. Zo kon onze voorzitter Goitzen Stelwagen in een volle kantine vertegenwoordigers van voetbalverenigingen uit Smallingerland ONB, Houtigehage en ONT welkom heten. En tevens een afgevaardigde van de gemeente, Cor Trompetter en van de KNVB in de persoon van Auke v.d. Horn. De scheidsrechtersvereniging COVS Drachten e.o. was vertegenwoordigd en vanzelfsprekend een aantal verenigingen uit het eigen dorp. Voordat de voorzitter aan zijn speech begon kregen de aanwezigen een kop koffie en een stuk oranjekoek met het logo van VV Rottevalle aangeboden. In zijn openingswoord vertelde de voorzitter een aantal belangrijke gebeurtenissen van het afgelopen voetbalseizoen en de zinderende ontknoping. Hij bedankte een ieder binnen de vereniging die zijn steentje heeft bijgedragen aan dit succes. Trainer en begeleiders en de spelers van het eerste elftal kregen de kampioensfoto aangeboden op canvas. Hierna stipte Goitzen Stelwagen in zijn speech een aantal maatschappelijke zaken aan waaronder het belang van een voetbalvereniging in een dorp. Een voetbalvereniging is belangrijk voor de sociale cohesie, de onderlinge samenhang en zijn pleidooi naar de vertegenwoordiger van de gemeente was dan ook om daar rekening mee te houden. Voor de KNVB had onze voorzitter het aanbod om bij beslissings- en nacompetitiewedstrijden te denken aan ons sportcomplex. We hebben prima velden en bestuur en vrijwilligers die zich hier graag voor inzetten. Hierna was het woord aan de wethouder, die de club feliciteerde en de woorden van de voorzitter kon onderschrijven, maar ook liet doorschemeren dat in de politiek soms afwegingen gemaakt moeten worden. Dat voetbal en sport belangrijk zijn in de samenleving en dat het ondersteund moet worden is zonneklaar. Namens de KNVB sprak Auke v.d. Horn die die de spelers voorhield dat ze een geweldige prestatie hadden geleverd die ze hun hele leven niet zullen vergeten. Hij wenste spelers en club veel succes in de derde klasse van de KNVB. Voorzitter Goitzen Stelwagen sloot dit gedeelte af, waarna het nog lang goed toeven was in de kantine met een hapje en een drankje.

Pieter Witteveen