Rottevalle in evenwicht op openingstoenooi van ONT

Evenals vorig jaar organiseerde ONT een toernooi voor een aantal teams om zich voor te bereiden op het nieuwe voetbalseizoen. De deelnemende verenigingen waren dezelfde als vorig jaar namelijk ONB uit Drachten, ODV uit Wijnjewoude, Rottevalle en vanzelfsprekend gastheer ONT.
Voor het elftal van Ronald Bosma de mogelijkheid om uit de brede selectie voor dit seizoen in verschillende opstellingen te spelen. Natuurlijk ontbraken er ook nog enkele spelers door blessures en vakantie. Uit de onderlinge duels op sportpark Douwekamp in Opeinde bleek ook wel dat alle teams vanuit een ‘voorbereidingsfilosofie ’speelden. De onderliggende verschillen waren klein, al werd wel duidelijk dat ieder elftal voor de winst speelde. Rotetvalle moest het eerst opnemen tegen ODV, waarin de bij Rottevalle vertrokken Martin Nicolai laatste man speelde. ODV had het overwicht en dat bracht de ploeg uit Wijnjewoude de verdiende 2-0 overwinning. Rottevalle speelde te afwachtend en creëerde daardoor slechts een paar kansjes. 
Tegen ONT ging het al een stuk beter en net voor tijd leek Jorrit Schra Rottevalle de 1-0 winst te bezorgen. Dat zou een mooie opsteker zijn tegen onze buur, maar nog geen anderhalve minuut later was het Hielke Knippels die met een hard schot de gelijke stand op het bord zette. De laatste wedstrijd tegen ONB werd door een rake kopbal van Jelle Geertsma een prooi voor Rottevalle. En zo kon er op deze warme zonnige middag in Opeinde een stijgende lijn ontwaard worden. Langzamerhand komt de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen in een beslissende fase en wordt het geraamte van het elftal zichtbaar. Dinsdagavond wordt er nog geoefend tegen ‘d Olde Veste ’54 (tweede elftal) uit Steenwijk en dan is het zaterdag menens in de eerste bekerwedstrijd tegen Harkema Opeinde. 
Overigens werd ONT met twee overwinningen en een gelijkspel winnaar van dit minitoernooi.

Pieter Witteveen

Reacties zijn gesloten.