Remise voor Rottevalle na doelpuntenfestijn in Veenhuizen!

Na de thuisoverwinning tegen Minnertsga moest Rottevalle in Veenhuizen proberen een goed vervolg te geven aan de competitiestart. Het werd een gedenkwaardige voetbalmiddag met maar liefst tien doelpunten, eerlijk verdeeld tussen beide elftallen. Rottevalle mocht zich uiteindelijk nog het meest gelukkig prijzen met het behaalde punt.
Vanaf de aftrap namen de gastheren het initiatief, waarbij ze de aanval via de zijkanten zochten , snel doorkwamen en gevaar wisten te stichten. De verdedigers van Rottevalle hadden alle moeite te reageren op de positiewisselingen van de tegenstander. Gelukkig was er steeds tijdig een voldoende correctie en werd er de eerste twintig minuten niet gescoord. Ook Rottevalle had een paar momenten toen de verdedigers van Veenhuizen tot tweemaal toe een slippertje maakten. Zo was nog lang niet duidelijk hoe het zou aflopen, omdat Rottevalle zeker kansen zou krijgen In de 24ste minuut was het al raak toen Rottevalle op het middenveld de bal veroverde en met een paar mooie passes Jorrit Schra bereikte. De geplaatste strakke voorzet werd door Liekele Kamminga binnengeschoten. Een aanval uit het boekje. Grote vreugde bij de spelers en meegereisde supporters, want Veenhuizen, vorig jaar vijfde in de derde klasse B, werd als een niet te onderschatten tegenstander gezien. Dat Veenhuizen beslist niet onderschat mocht worden bleek alras, want in een vloek en een zucht was het niet 0-1 , maar 3-1 voor Veenhuizen. Rottevalle gaf zeeën van ruimte weg en stond slecht te verdedigen. Vooral over de flanken werd veel te veel vrijheid gegeven aan de aanvallers van Veenhuizen
Rottevalle werd in deze fase overlopen en er dreigde een afgang met grote cijfers. Rottevalle riep het onheil over zich af en dat leidde tot de 4-1 waarbij ongelukkigerwijs de bal na een onoverzichtelijk scrimmage bij de doellijn achter doelman Robert de Jong in het net verdween. Veenhuizen verzuimde nog meer te profiteren en dacht de 4-1 tot de rust te behouden. Een handsbal in het eigen strafschopgebied bood topscorer Liekele Kamminga van Rottevalle zijn specialiteit te tonen. Zo konden beide elftallen met een 4-2 tussenstand aan de thee.
Was de eerste helft van deze wedstrijd al een spektakelstuk, de tweede helft kan rustig omschreven worden als een overtreffende trap daarvan. Het doelpunt net voor de rust had Rottevalle het zetje gegeven dat nodig was er nog in te geloven. Immers een doelpunt en alles was weer mogelijk Rottevalle trok ten strijde en de verdiende aansluitingstreffer kwam er al in de 49ste minuut , Gjalt Nijboer kopte binnen. 4-3 en wat een wedstrijd. Veenhuizen dat eerder in de wedstrijd al dacht dat de buit binnen was en het spreekwoord vergeten was dat je dag niet moet prijzen voor het avond is, was van slag De huid van de beer kan niet verkocht kan worden voor hij geschoten is en dat bleek in het vervolg voor beide teams te gelden. Eerst kwam Rottevalle vlot langszij door een doelpunt van Johan v.d. Veen. De 4-1 achterstand was weggewerkt en de vraag was wie er deze middag aan het langste eind zou trekken. De wederopstanding van Rottevalle leek in een sprookje te eindigen toen Liekele Kamminga in de 81ste minuut voor de 4-5 zorgde. Er kwamen zelfs nog een paar redelijke kansen op 4-6. Dan was de sensatie compleet geweest. Veenhuizen gaf echter niet op en de laatste tien minuten van deze wedstrijd waren zenuwslopend voor alles wat Rottevalle een warm hart toedraagt. Veenhuizen zette de ene na de andere aanval op en miste een paar riante mogelijkheden, Een schot voorlangs, een bal op de paal en net naast. Ook Robert de Jong, de Rottevalster doelman had zijn ploeg met een aantal schitterende reddingen in de wedstrijd gehouden. Nog eenmaal moest hij capituleren waarmee deze wedstrijd onbeslist eindigde. Vijf doelpunten laten gaan en toch de beste van VV Rottevalle zijn, het zegt alles over dit spectaculaire duel. Al met al een punt om te koesteren en tevreden zijn over de mentale veerkracht om terug te komen in de wedstrijd. Er is wel werk aan de winkel, want zoveel tegendoelpunten incasseren gaat niet altijd punten opleveren!

Volgende week speelt Rottevalle opnieuw een uitwedstrijd. Het gaat op bezoek bij Wykels Hallum dat met zes uit twee mee bovenaan staat .Aanvang 14.30.

Pieter Witteveen

Twee weken geleden is het bericht over de wedstrijd tegen Drogeham niet geplaatst op de site. Over deze wedstrijd was wel een wedstrijdverslag geschreven door Pieter Witteveen. Voor het niet plaatsen van het verslag mijn excuses en hieronder alsnog het gehele wedstrijdverslag:

Rottevalle bekert verder na eenvoudige overwinning tegen Drogeham

Rottevalle had zaterdagmiddag op eigen sportpark ´It Hagehiem´ weinig te duchten van Drogeham. Drogeham had beide eerste duels al verloren en was dus uitgeschakeld voor de volgende ronde. Rottevalle had aan een gelijkspel genoeg, maar wilde vanzelfsprekend met ruime cijfers van de vijfdeklasser winnen. In een eenzijdige wedstrijd waarin Rottevalle alle gelegenheid kreeg goed combinatievoetbal te spelen werd Drogeham onder de voet gelopen. In de eerste minuut schoot Jorrit Schra al raak en nog geen twee minuten later was het al 2-0 Erwin de Wind verraste met een fraaie boogbal van afstand de Drogehamster doelman. Een kunststukje dat hij in het eerste bedrijf nog eens herhaalde. Liekele Kamminga had ondertussen na een vlot lopende aanval voor 3-0 gezorgd. Ook het vijfde doelpunt kwam van de voet van Erwin de Wind, die goed op dreef was. Nog voor de thee werd het 6-0 voor Rottevalle door Liekele Kamminga, in wat al lang niet meer een wedstrijd was.
Trainer Ronald Bosma wisselde – met deze riante voorsprong op zak- drie spelers. En zo mocht Taeke Visser al vrij vlot de 7-0 binnentikken. Benjamin v.d. Molen, vorige week ook al een mooie treffer in Boornbergum, deed het nog eens dunnetjes over. Hij kreeg de bal wonderlijk goed op zijn pantoffel, waarop de bal achter de verbouwereerde doelman van Drogeham in het net verdween. Jorrit Schra deed nog een duit in het zakje en tot besluit pikten ook Fokko v.d. Veer en Johan v.d. Veen hun doelpuntje mee. Een simpele ruime overwinning en dat betekent dat Rottevalle verder bekert en hoopt op een mooie loting met een aansprekende tegenstander.
Volgende week wacht Rottevalle serieuzer werk wanneer de competitie begint en Minnertsga op bezoek komt.

Volgende week ontvangt Rottevalle op eigen sportpark “It Hagehiem “Minnertsga
Aanvang 14.30

Pieter Witteveen

Reacties zijn gesloten.