Rottevalle wint eerste bekerduel van Harkema Opeinde

Vorig seizoen nog de eerste competitiewedstrijd in de vierde klasse B Harkema Opeinde-Rottevalle. Zaterdagmiddag was Harkema Opeinde de tegenstander in het eerste treffen voor de KNVB beker. Harkema Opeinde kwam op bezoek in Rottevalle, waar het de afgelopen seizoenen niet wist te winnen. Ook nu was Rottevalle de baas op eigen veld en kon met een 4-2 overwinning terugkijken op een geslaagde voetbalmiddag. Het elftal van trainer Ronald Bosma kende een pikstart tegen wat vooraf als een lastige tegenstander werd gezien. Al na een minuut was het raak door een kopbal van Liekele Kamminga uit een hoekschop. Dezelfde speler verdubbelde de voorsprong in de 16de minuut en in de 21ste minuut was het zelfs 3-0 , een treffer die in de boeken kwam als een eigen doelpunt. Rottevalle al snel op rozen en hoewel Harkema Opeinde met de nodige energie weerwerk bood, was Rottevalle de beter spelende ploeg. In de 29ste minuut had de verdediging van Harkema Opeinde weer handen vol werk en de overtreding op Taeke Visser binnen de beruchte lijnen betekende een stafschop voor de thuisclub. Liekele Kamminga, de elfmeterspecialist van Rottevalle zag deze keer zijn schot gestopt door doelman André de Graaf. Geen 4-0 en dat was achteraf jammer, want een slordigheid achterin bij Rottevalle bood Sake Kooistra de kans net voor de thee de 3-1 aan te tekenen,
Harkema Opeinde putte geloof uit dit doelpunt en was de tweede helft geestdriftig op zoek naar de aansluitingstreffer. Rottevalle kwam weinig meer aan aanvallen toe en moest zien stand te houden. In de zestigste minuut was Harkema Opeinde al dichtbij de 3-2 toen de aanvaller vrij voor doelman Robert de Jong opdook. Zijn inzet was echter te slap en kon gemakkelijk gekeerd worden. Het kon niet uitblijven, een doelpunt voor de Harkemasters , al kregen ze het wel in de schoot geworpen na een verkeerde pass achteruit vanaf het middenveld. Zo maakte Rottevalle het weer spannend en het had zo maar 3-3 kunnen worden. Gelukkig werd er eindelijk een uitbraak perfect uitgevoerd en schoot Liekele Kamminga vanuit een moeilijke hoek goed binnen: 4-2. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en zette Rottevalle een eerste stap naar de volgende bekerronde. 
Vermeld dient nog te worden dat het een sportieve wedstrijd was onder de uitstekende leiding van scheidsrechter de heer D. Smit.

Volgende week speelt Rottevalle de tweede bekerronde uit tegen Boornbergum ’80 SC

Reacties zijn gesloten.