Rottevalle wint ook van Waskemeer

Zaterdagmiddag ontving Rottevalle als nummer twee op de ranglijst nummer drie Waskemeer. In het nog prille seizoen al een topper dus. Rottevalle bleef ongeslagen en won verdiend met 4-2. Waskemeer scoorde weliswaar in de allereerste minuut en ook in de laatste minuut van de wedstrijd, Rottevalle maakte er in de tussentijd vier en dat was voldoende voor de afgetekende zege.
Waskemeer startte sterk en de eerste de beste aanval leverde een hoekschop op. Deze standaardsituatie werd optimaal benut doordat Regillio Holder zo vrij als een vogeltje kon inkoppen. Met Regillio Holder is meteen de gevaarlijkste man aan de kant van Waskemeer genoemd. Hij was het die de lijnen voor de gasten uitzette en moeilijk af te stoppen was. Rottevalle beet echter snel van zich af en vooral Jorrit Schra was een plaag voor de achterhoede van Waskemeer. Twee grote mogelijkheden kreeg hij al, waarbij een vlammend schot via de doelman van Waskemeer op de lat belandde. Na het begin voor Waskemeer creëerde Rottevalle een licht veldoverwicht en dus ook mogelijkheden. Het moest alleen beducht zijn voor de gevaarlijke uitbraken van Waskemeer. Zo had de 0-2 kunnen vallen, maar verdedigers en doelman Robert de Jong hielden de thuisclub op de been. Bij Rottevalle konden Jorrit Schra, zijn snelheid was vanmiddag weer een wapen, en Erwin de Wind elkaar goed vinden. Met twee assists van Jorrit Schra wist Erwin de Wind de achterstand om te buigen in een verdiende voorsprong. Vooral het tweede doelpunt was een waar kunststukje: De bal over de verdediger van Waskemeer wippen en daarna even fraai de doelman van Waskemeer verschalken. Rottevalle was gedurende de eerste helft de betere ploeg, al moest doelman Robert de Jong na een slippertje in de achterhoede nog met volle overtuiging een bal koppend buiten het eigen strafschopgebied verwerken. Zo kreeg ook Waskemeer zijn mogelijkheden, maar de beste kansen waren voor de thuisclub. Toen Benjamin v.d. Molen maar eens aangespoord werd de aanval te zoeken en een poging te wagen stond het zomaar 3-1. Het schot werd weliswaar van richting veranderd , maar het doelpunt was zijn verdienste.
Rottevalle kon met redelijk vertrouwen aan de thee. Gespeeld was de wedstrijd nog niet, want Waskemeer had aan één doelpunt wellicht genoeg om er weer in te gaan geloven.
Het elftal van Klaas Zandberg moest komen en trachtte de bakens te verzetten. Het wilde de voorwaartsen van Waskemeer niet lukken, ondanks wat mogelijkheden, te scoren. Toen Rottevalle op 4-1 kwam nadat Jorrit Schra met een steekpass was weggestuurd en alleen op het doel afkon, was het verzet bij Waskemeer gebroken. Het was een curieus doelpunt want Jorrit Schra schoot op de paal waarna de terug gesnelde verdediger van Waskemeer de bal in het eigen doel werkte. Rottevalle had nog een schitterende aanval over meerdere schijven die een doelpunt verdiende, maar de doelman kon in de korte hoek redding brengen. Zo kreeg Rottevalle een aantal gelegenheden de score verder op te voeren. Waskemeer zag doelman Robert de Jong nog een paar maal de bal buiten de palen slaan. In de laatste minuut moest hij echter capituleren waarmee de 4-2 een feit was. Een verdiende overwinning van een collectief goed voetballend Rottevalle. Het blijft door dit resultaat medekoploper met SC Leovardia.

Volgende week speelt Rottevalle uit tegen SC Berlikum. Aanvang 14.30

Reacties zijn gesloten.