Doelpuntenregen in Rottevalle!

Maar liefst elf doelpunten vielen er in de wedstrijd Rottevalle-Anjum. Zeven voor de thuisclub, waarmee het dus met ruime cijfers won van de kleibewoners. Ondanks de zege en het feit dat het met SC Leovardia bovenaan blijft staan, was er geen sprake van een hoerastemming. Dat had alles te maken met het tweede bedrijf op sportpark ‘It Hagehiem’
In de eerste helft speelde Rottevalle een uitstekende wedstrijd, waarin Anjum behoudens een paar hoekschoppen, geen voet aan de grond kreeg. Jorrit Schra, zwervend in de voorste linie, waagde in achtste minuut een poging en verraste daarmee de doelman van Anjum. In de veertiende minuut een ziedend schot van afstand van dezelfde speler, dat de keeper van Anjum ook te machtig was. Al vroeg een comfortabele voorsprong en er was geen vuiltje aan de lucht. Er volgden voldoende mogelijkheden uit goed opgezette aanvallen de score uit te breiden. Toen de bal van de linkerkant weer eens goed in de doelmond geplaatst werd kopte Jelle Geertsma raak. Nog voor de thee werd het ook nog eens 4-0 door Jorrit Hoekstra en de Anjummers mochten niet klagen dat bij deze stand de rust aanbrak. Het leek voor Anjum zelfs een heel vervelende middag te worden, omdat ze na een rode kaart ook nog eens met tien man verder moesten.
Maar voetbal heeft zijn eigen logica en het werd een tweede helft waar niet de elf van Rottevalle , maar de tien van Anjum de toon zetten. Anjum had het betere veldspel en dat mocht Rottevalle zich aanrekenen. Toch kwam Rottevalle dankzij twee fraaie acties en wonderschone doelpunten van Erwin de Wind zelfs op een 6-0 voorsprong. Even leek het er nu op dat zelfs de eerste periodetitel nog binnengehaald kon worden. Immers er moest een verschil van zes doelpunten met SC Leovardia overbrugd worden en dat was binnen bereik. De 6-0 bleek echter niet de opmaat naar meer, maar tijd voor Rottevalle om gas terug te nemen. Anjum kreeg van Rottevalle een speelkwartier aangeboden. Er werd onvoldoende gedekt, spelers van Anjum kregen teveel vrijheid en in een ommezien kon doelman Robert de Jong driemaal de gang naar het net maken. Iedereen was verbijsterd over deze gang van zaken die het elftal van Ronald Bosma over zichzelf afriep. Natuurlijk waren er momenten dat Rottevalle aanvallend ten strijde trok en nog kansen genoeg kreeg. Het lukte nog maar een keer en dat was het 100ste doelpunt van Liekele Kamminga voor Rottevalle. Voor het overige bloedden de aanvallen dood, mede doordat te vaak een medespeler over het hoofd werd gezien.
In de laatste minuut werd het nog 7-4 door wie anders dan Stephan Overkempe.
Een wedstrijd met twee gezichten. Rottevalle dat tegen de elf van Anjum superieur is en met 4- 0 gaat rusten en een Rottevalle dat tegen tien Anjummers met 4-3 verliest. Een tweede helft voor Rottevalle die alleen memorabel is vanwege de twee doelpunten van Erwin de Wind en de honderdste van Liekele Kamminga. Voetbal is soms een rare sport., als theaterstuk was het zaterdag in Rottevalle geslaagd. Rottevalle staat er goed voor en kan gezien de eerste helft prima spelen, dat moet vooral bijblijven! De tweede helft geeft nog stof tot nadenken.
Volgende week speelt Rottevalle in Oosterend de bekerwedstrijd tegen SDS.
Over twee weken gaat Rottevalle op bezoek bij de buren in Opeinde tegen ONT: ‘De slach om de Leijen! ‘

Pieter Witteveen

In de met 7-4 gewonnen wedstrijd, heeft onze topscorer zijn 100e goal voor de VV Rottevalle gemaakt! Daarom een mooi aandenken gekregen van de selectie! 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, staan

Reacties zijn gesloten.