Rottevalle en Minnertsga in evenwicht.

Na twee forse nederlagen in de competitie kon Rottevalle in en tegen Minnertsga weer een punt toevoegen aan het competitietotaal. Al met al stond er na negentig minuten voetbal een terechte 1-1 op het scorebord. Minnertsga is na een zwakke start beter gaan presteren waartoe het vanuit verdedigende stellingen opereert. Ook tuis tegen Rottevalle speelde het afwachtend met veel spelers op eigen helft. De opzet was om er waar mogelijk snel uit te komen wanneer zich de gelegenheid zou voordoen. Rottevalle had dus de eerste twintig minuten een veldoverwicht en kwam tot een paar uitstekende aanvallen die een doelpunt op hadden moeten leveren. Jorrit Schra werd goed vrijgespeeld en kreeg de grootste kans, maar zag geen kans de doelman van Minnertsga te passeren. De tegenstoten van Minnertsga zagen er gevaarlijker uit dan ze uiteindelijk bleken te zijn. Rottevalle had niet zoveel te duchten, maar had zeker in de eerste twintig minuten moeten scoren. Net voor de pauze kwam Rottevalle nog goed weg toen een open kans door Minnertsga gemist werd. De 0-0 ruststand was een logisch gevolg in een niet al te hoogstaande wedstrijd.
Na de pauze veranderde er niet veel in het spelbeeld waarin wel duidelijk was dat een doelpunt vanmiddag het verschil zou kunnen maken.. Rottevalle kwam in de 69ste minuut na een werkelijk prima aanval op 0-1 waarbij Jorrit Hoekstra ter plekke was om af te ronden. Minnertsga moest nu meer risico nemen en Rottevalle zou meer ruimte krijgen.
Het laatste kwam uit, maar Rottevalle vergat te profiteren. Erwin de Wind testte doelman Jorn Helder van Minnertsga met een paar goed geplaatste afstandsschoten. De doelman van de thuisclub behoedde zijn team voor een tweede tegentreffer. Toen bij Rottevalle laatste man Fokko v.d. Veer met een blessure naar de kant moest waren er wat omzettingen bij Rottevalle nodig. Rottevalle had nu alleen de opdracht de voorsprong te verdedigen. Minnertsga zette aan om minimaal een punt uit het vuur te slepen en Rottevalle moest alle zeilen bijzetten. Het leek er lang op dat de winst veilig gesteld kon worden. Een paar minuten voor tijd werd het doorzettingsvermogen van de thuisclub beloond. Na een hoekschop werd de bal achter de kansloze doelman Robert de Jong gekopt. Daar bleef het bij, want na een paar hectische slotminuten floot scheidsrechter Pol voor het einde.

Volgende week speelt Rottevalle thuis tegen Veenhuizen. Aanvang 14.30

Pieter Witteveen

Reacties zijn gesloten.