Welkome winst voor Rottevalle in Twijzel

De laatste overwinning voor Rottevalle dateerde van 30 november 2019 toen op eigen veld Ropta Boys met 3-2 verslagen werd. De vijf volgende wedstrijden leverden slechts twee punten op en een positief resultaat was dus zeer welkom. Ondanks de mindere resultaten stond Rottevalle nog steeds gedeeld derde met SC Twijzel. Een belangrijk duel dus met als inzet de derde plaats op de ranglijst. In de thuiswedstrijd stond er na afloop 2-2 op het scorebord, na een aantrekkelijke wedstrijd met goed voetbal. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en dat zou zaterdagmiddag in Twijzel opnieuw het geval moeten zijn. Over de gehele wedstrijd genomen had SC Twijzel het meeste balbezit en ook het beste van het spel. In voetbal tellen echter de doelpunten en Rottevalle trok aan het langste eind en keerde met drie punten huiswaarts.
Rottevalle begon aardig aan de wedstrijd en creëerde al snel een paar mogelijkheden, die nog niet het gewenste effect hadden. SC Twijzel had zijn defensieve zaakjes op orde en hield het hoofd koel en zocht meer en meer de aanval. In de dertiende minuut kwam Rottevalle op voorsprong toen het aan de rechterkant de verdediging van SC Twijzel het nakijken gaf. Erwin de Wind zette voor, Jorrit Hoekstra rondde af. Mooie aanval, mooie goal!
SC Twijzel moest in de achtervolging en liet daar geen gras over groeien. Voor de verdedigers van Rottevalle was het alle hens aan dek. Met kunst- en vliegwerk en wat geluk bleef de voorsprong lang in tact. Rottevalle gokte op de uitbraak en dat slaagde een paar maal. Zo werd een schot op doel door een veldspeler van SC Twijzel op de doellijn gekeerd en de rebound door Liekele Kamminga nog binnengeschoten. Om onbegrijpelijke redenen werd het zowel geen eventuele strafschop als een doelpunt. Buitenspel kon het niet zijn, maar werd wel gegeven. Was het 0-2 geworden en had SC Twijzel met tien man verder gemoeten dan had de wedstrijd een ander verloop gekregen. Maar zoals bekend als telt niet in de sport. SC Twijzel ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en het was niet de vraag of hij zou vallen, maar wanneer! Het duurde tot de 42ste minuut aleer de verdediging van Rottevalle geklopt werd. Wiebe Aardema kreeg de vrijheid om het af te maken. In de pauze waren er twee gespreksonderwerpen die de gemoederen bezig hielden. In de eerste plaats de niet gegeven strafschop, in de tweede plaats dat Rottevalle niet mocht klagen over de ruststand.
In de tweede helft had Rottevalle noodgedwongen na een blessure van laatste man Fokko v.d. Veer de verdediging herschikt. Arjan de Haan werd laatste man en invaller Benjamin v.d. Molen nam de rechtsbackpositie in. Jelte v.d. Hoek werd voorstopper. Het pakte goed uit want SC Twijzel slaagde er maar niet in een bres in de verdediging te slaan. Sterker nog Rottevalle kwam veel meer tot aanvallen toe dan in het eerste bedrijf. Jorrit Schra en Erwin de Wind testten de doelman van SC Twijzel al eens, maar die kon voorlopig de ballen nog zonder moeite keren. In de 86ste minuut was het afstandsschot van Erwin de Wind de doelman te machtig. Het goed positie kiezen van Liekele Kamminga was daarbij behulpzaam, hij hoefde de bal niet meer te raken, maar verraste daarmee wel de keeper.
SC Twijzel ging nu “Sturm und drang” spelen om in ieder geval een punt te bemachtigen. Het werden nog tien hete minuten op sportpark “De Moune” in Twijzel. Rottevalle moest al snel met tien man verder nadat een overtreding van een verdediger van SC Twijzel met geel bestraft werd, maar Liekele Kamminga na zijn reactie met rood van het veld kon vertrekken.
SC Twijzel stuurde alles naar voren, maar de verdediging onder aanvoering van Arjan de Haan gaf geen krimp en hield de gelederen gesloten. SC Twijzel was uiteindelijk te gehaast in zijn pogingen nog een remise uit het vuur te slepen. Grootste complimenten in de slotfase gaan echter naar doelman Robert de Jong die met een paar fabelachtige reddingen SC Twijzel van scoren afhield.
Zo deed Rottevalle in Twijzel o.l.v. interim trainer Jan Boonstra, wat het de twee voorafgaande wedstrijden naliet, namelijk in de slotfase niks meer weggeven. Zo werd Rottevalle in Twijzel drie welkome punten rijker en nestelt het zich weer op de derde plek van de ranglijst.

Rottevalle hervat de competitie op 7 maart op eigen sportpark “It Hagehiem” tegen Wykels Hallum Aanvang 14.30

Volgende week 22 februari oefent Rottevalle thuis tegen Drachtster Boys 2 Aanvang 14.30

Pieter Witteveen

Reacties zijn gesloten.