Tweede zege voor Rottevalle in bekertoernooi

Na de 4-2 thuisoverwinning vorige week tegen vierdeklasser Ternaard was afgelopen zaterdag Holwerd de volgende tegenstander. Op het fraai gelegen sportpark in Holwerd bleek de vijfdeklasser voor Rottevalle een niet al te moeilijk nemen hindernis. Vooral in de eerste helft was het positiespel bij Rottevalle veel beter verzorgd dan bij de thuisclub. Met goed opgezette aanvallen werd de veste van Holwerd bestookt waarbij doelpunten niet konden uitblijven. Binnen een half uur maakte Rottevalle dan ook korte metten met Holwerd. Willem van Vulpen , Gjalt Nijboer en driemaal Luuk de Roo zetten de 0-5 stand na fraaie uitgespeelde combinaties op het scorebord. Holwerd kon er weinig tegen uitrichten.
Zo was de wedstrijd na een helft eigenlijk beslist en gespeeld.
Na de pauze een heel ander wedstrijdbeeld. Rottevalle had gewisseld en het bleek dat de vloeiende combinaties verdwenen waren, het overzicht ontbrak en er werd te gehaast in de diepte gespeeld. Holwerd- dat in de eerste helft moeite had om op de helft van Rottevalle te komen deed nu van zich spreken. Het toonde aanvallende aspiraties en wist meerdere malen tot in het strafschopgebied van Rottevalle door te dringen. En waar iedereen verwachtte dat Rottevalle de score zou opvoeren was het Holwerd dat in de 61ste minuut het net wist te vinden. Natuurlijk was er voor Rottevalle geen man overboord, maar het gaf wel te denken.
Holwerd was in het tweede bedrijf niet veel minder dan Rottevalle en wist met tegenstoten een aantal malen dreigend te worden. Gelukkig hadden de voorwaartsen van de thuisclub moeite met de afronding. Rottevalle kreeg in de slotfase minimaal drie mogelijkheden verder uit te lopen, maar Liekele Kamminga en Jelle Geertsma misten riante mogelijkheden. Willem van Vulpen die het eerste doelpunt deze wedstrijd maakte was ook degene die voor het slotakkoord zorgde. Zo kon Rottevalle- na een duel met twee gezichten- met 1-6 huiswaarts keren. De volgende bekerronde is daarmee bijna zeker gesteld. Ternaard zal volgende week met ruime cijfers van Holwerd moeten winnen, waarbij Rottevalle aan een punt genoeg heeft in de uitwedstrijd bij TFS in Drachtster Compagnie.

Pieter Witteveen

Reacties zijn gesloten.