Kleinst mogelijke nederlaag voor Rottevalle in Twijzel!

Rottevalle moest zaterdagmiddag uiteindelijk buigen voor SC Twijzel. In een aantrekkelijk en sportief duel- er vielen geen kaarten- trok de thuisclub aan het langste eind. Evenals vorige week begon Rottevalle goed aan de wedstrijd en kreeg het mogelijkheden. Zo schoot Jelte de Hoek al snel tegen de zijkant van de paal. Rottevalle was aanvallend actief en SC Twijzel zocht nog naar zijn ritme na de 2-6 overwinning van vorige week tegen ONT. Na zo’n tien minuten kwamen de gastheren beter in hun spel en bouwden een veldoverwicht op. De spelers van de thuisclub vonden elkaar gemakkelijker en dat leverde zeker kansen op. De zorgvuldigheid en precisie ontbraken en zo verdwenen schoten en kopballen naast het doel. Rottevalle had zijn verdedigende stellingen deze middag op orde en al had het een paar maal over geluk niet te klagen, de rust werd ongeschonden gehaald. Sporadisch was er een tegenstoot die niet van gevaar ontbloot was.
SC Twijzel was op eigen veld natuurlijk de gedoodverfde winnaar, maar had het in het tweede bedrijf lastiger dan voor de thee. Rottevalle deed aanvallend meer van zich spreken en had zomaar kunnen scoren na een scrimmage in het doelgebied van Twijzel. Inmiddels was wel duidelijk dat één doelpunt de wedstrijd kon beslissen. Dat gebeurde in de 76ste minuut toen SC Twijzel na een hoekschop het gewenste doelpunt maakte. Laatste man Menno Blom dook tussen de verdedigers van Rottevalle op en schoot eenvoudig raak. Wat Rottevalle hierna ook nog probeerde te forceren, het lukte niet meer de gelijkmaker op het bord te zetten. Wel waren de aanvallers- met extra spits Arjan de Haan- er nog dichtbij.
Positief is dat er tot het laatst toe gestreden werd en een remise zeker gezien de tweede helft tot de mogelijkheden had behoord. De kale feiten: een minimaal verlies en bovendien na de winst van Anjum tegen Waskemeer, de hekkensluiter in de derde klasse B. Het spel van Rottevalle biedt voldoende perspectief om niet ongerust te worden. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Volgende week speelt Rottevalle thuis tegen Veenhuizen . Aanvang 14.30

Pieter Witteveen

Reacties zijn gesloten.