IN MEMORIAM LOLKE VAN DER VEEN

In memoriam Lolke v.d. Veen 1941-2021

Maandag 6 september is in Drachten onze oud trainer Lolke v.d. Veen na een periode van afnemende gezondheid overleden.

Lolke v.d. Veen werd hoofdtrainer in 1981 toen  Rottevalle nog op het oude veld aan De Boppeste speelde. Hij was een gedreven en energieke oefenmeester en verwachtte van zijn  spelers inzet en winnaarsmentaliteit. Voorwaarde voor gewenste resultaten konden alleen geboekt worden op basis van een goede conditie. Rottevalle speelde toentertijd in de tweede klasse van de FVB (Friese Voetbal Bond) en hoewel het om de bovenste plaatsen meedeed slaagde het er niet in promotie te bewerkstelligen.

In het jubileumboek “Van Boppeste  tot  Hagehiem” staat over het seizoen 1982-1983 opgetekend: “Boornbergum ’80 wordt inderdaad kampioen en Rottevalle moet genoegen nemen met een derde plaats.

Het verblijf in de tweede klasse FVB wordt dus verlengd. Toch kan er met tevredenheid teruggeblikt worden  en secretaris Teije Pool stelt vergenoegd vast dat de inzet van trainer Lolke v.d. Veen groot is; “Hij heeft alles over voor VVR”. Ook voegt Pool er verheugd aan toe in zijn jaarverslag: “Ook het aantal strafzaken is dit seizoen weer verminderd, er werden slechts vier spelers geschorst en één speler kreeg een berisping”.

Rottevalle heeft sinds 1982 een nieuwe sportaccommodatie, maar de gewenste  promotie naar de eerste klasse FVB  blijft uit. Ook in 1983-1984 en 1984-1985 lukt het niet de felbegeerde titel te pakken.

Voor het seizoen 1985-1986 neemt Henk Veenstra het stokje van Lolke v.d. Veen over.

In 1994 en 1995 is Lolke v.d. Veen nog eens twee seizoenen hoofdtrainer van VV Rottevalle.

Lolke v.d. Veen heeft op zijn eigen karakteristieke wijze veel voor onze vereniging betekend en zal zeker bij de oudere leden en supporters van Rottevalle de nodige herinneringen oproepen.

Pieter Witteveen