JO19 ECHTE CUPFIGHTER

ST Rottevalle/Houtigehage JO19-1 ontpopt zich in Rinsumageest tot cupfighter
Na de bekerpoule als eerste winnend te hebben afgesloten, winst op Waskemeer en BSVV en na in de 1e ronde Boornbergum te hebben verslagen, gingen wij afgelopen zaterdag naar VCR. Gelukkig werd deze wedstrijd nog wel bekeken door supporters.
Wie van deze twee ploegen gaat door naar de laatste acht? Dat is de vraag! De beker is een belangrijke prijs! Frits neemt dit serieus op. Hij heeft twee weken geleden in een lange regenjas met bril, onherkenbaar, een wedstrijd bezocht van VCR. Hij was dusdanig onder de indruk van de tegenstander, dat er in de afgelopen week veel getraind is op positiespel en het omschakelen van balbezit naar balverlies. Hendrik, Pieter Freek en Frits waren tevreden met de prestatie van hun team in Rinsumageest, waar ST Rottevalle/Houtigehage met 0-3 de baas bleef over de thuisploeg. Een geweldige teamprestatie!
De score doet misschien een makkelijke wedstrijd vermoeden, maar dat was het niet. Het was een leuk en sportief duel met een uitstekend leidende arbiter. De wens van de spelers en begeleiding is, dat wij graag bij de volgende ronde een thuiswedstrijd spelen onder toeziend oog van vele toeschouwers.
ST Rottevalle/Houtigehage begon furieus aan de wedstrijd. Elk duel werd gewonnen en de spelers zaten er boven op. Dit resulteerde in de 13e minuut in 0-1 door een doelpunt van Jolt Keuning. Er werd veel strijd geleverd door beide ploegen en er werd zo nu en dan goed positiespel gespeeld. Er kwamen kansen voor zowel VCR als ST Rottevalle/Houtigehage. De keepers hielden hun goal schoon. Hielke had een geweldige reflex in huis. Op twee meter afstand schoot een speler van VCR op goal en hij telde deze al als een doelpunt, maar hij had niet gerekend op Hielke…
Wij kregen ook wel kansen, maar deze werden niet goed uitgespeeld. Na de pauze probeerde VCR ons onder druk te zetten. Hierdoor werd het spel wat slordiger. Jolt kwam in de 47e minuut één op één te staan met de keeper en heel het team dacht aan 0-2. Helaas raakte de keeper de bal nog met zijn kleine teen, weg kans! Er werd regelmatig goed positiespel gespeeld, waar VCR geen antwoord op had. Soms waren wij te onrustig om het goed uit te spelen. In de 70e minuut scoorde Wybren Bruinsma 0-2. Hierna kregen wij kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar dit deden wij pas in de 91e minuut door een doelpunt van Arjen Bruinsma. Al met al een verdiende overwinning! Nu is het afwachten welke ploeg er uit de koker komt voor ST Rottevalle/Houtigehage.

Frits de Bruin