ROTTEVALLE NEEMT PUNT MEE UIT ANJUM !

De doordeweekse inhaalronde in de derde klasse B leverde voor Rottevalle een belangrijk punt op in en tegen Anjum.  In een meer spannend dan goed duel werd er niet gescoord. Dat laatste mocht een wonder heten. En niet alleen omdat er in de historie altijd de nodige doelpunten vielen wanneer Anjum en Rottevalle het tegen elkaar opnamen.

De eerste tien minuten was het van beide kanten nog aftasten. Rottevalle probeerde aan te vallen, maar wist voorin geen dreiging in het spel te leggen. Anjum zocht er via de flanken snel uit te komen en had in Jan Tijtsma en Stephan Overkempe de aanvallers die op zoek waren naar een doelpunt. Een half weggewerkte  bal van doelman Robert de Jong  kwam op de schoen van een van de Anjum aanvallers die deze uitgelezen kans vergat te benutten. In de 21ste minuut leek Anjum dan toch de score te openen, maar het doelpunt werd gelukkig voor Rottevalle afgekeurd. Anjum combineerde vlotter en Rottevalle mocht doelman Robert de Jong dankbaar zijn dat hij twee knappe reddingen in huis had. 

Rottevalle slaagde er in de eerste helft niet in de verdediging van Anjum echt op de proef te stellen. Wel mocht het net voor de thee drie hoekschoppen op rij nemen, maar die waren van elk gevaar ontbloot.

Zo werd er met een brilstand gerust en dachten de aanwezige toeschouwers dat de doelpunten wel in het tweede bedrijf zouden vallen.

Anjum nam na de pauze vanaf de aftrap de regie in handen en er volgde een vloedgolf van aanvallen op de Rottevalster veste. Met kunst en vliegwerk en het nodige geluk bleef het doel nog schoon. De meegereisde Rottevalle supporters zagen het zwerk drijven en wachtten op de niet uit te blijven achterstand. In de 51ste minuut leek het zover toen Martijn Geertsma uitgespeeld werd en aan de noodrem trok. De bal ging op de stip en topscorer Jan Tijtsma  zou het vonnis voltrekken. Het zat hem echter deze avond niet mee en de bal belandde op de paal. Nog een paar hachelijke momenten in het Rottevalster doelgebied volgden, maar allengs ging het geloof er bij Anjum uit.

Rottevalle stelde er wel heel weinig tegenover ,maar een voetbalwetmatigheid is dat er altijd een kans komt.  En zo mocht Jacco Bekkema namens de gasten van afstand een poging wagen. Zijn uitstekende schot spatte uiteen op de lat en zo had Anjum over dit moment niet te klagen.

De laatste tien minuten bleef Rottevalle- hoewel het billenknijpen bleef- overeind.

Zo was het zeker geen saaie en bloedeloze wedstrijd , al was  het spel niet groots. Rottevalle kan het meest tevreden zijn met een punt, omdat het welkom is in de strijd om de  nacompetitie te ontlopen.

Anjum had weliswaar meer verdiend, maar had dat vooral aan zichzelf te wijten door teveel kansen om zeep te helpen. Het blijft wel in de race voor een periodetitel!

Rottevalle is nog niet zeker van behoud van het derdeklasserschap en  zal in de resterende vier wedstrijden nog volop aan de bak moeten

Zaterdag a.s. 14 mei speelt Rottevalle op eigen sportpark “It Hagehiem” tegen Rijperkerk aanvang 14.30

Pieter Witteveen

Reacties zijn gesloten.