Rottevalle niet opgewassen tegen SC Kootstertille

Na vier competitienederlagen moest Rottevalle het thuis opnemen tegen het nog ongeslagen SC Kootstertille.  Het elftal van Pieter Santema heeft de laatste twee seizoenen een enorme progressie gemaakt met als beloning het derdeklasserschap.  Als promovendus laat het zien heel goed mee te kunnen en mee te doen om de koppositie. Voor Rottevalle wachtte zaterdagmiddag dus een lastig karwei tegen een gemakkelijk scorend elftal. Toch hield de thuisploeg met heel aanvaardbaar spel tot de pauze stand. Er werd niet gescoord en hoewel de gasten iets gemakkelijker voetbalden en paal, lat en doelman Robert de Jong op hun weg vonden deed ook de thuisploeg van zich spreken.  Een vrije trap van Johan v.d. Veen vloog rakelings over de lat, twee inzetten van Dirk de Vries  hadden onvoldoende kracht en het schot  van  Martijn Geertsma ging voorlangs.  Zo had Rottevalle kansen laten liggen om de score te openen en wat als…. Maar wat als telt niet in voetbal en de brilstand  leek al  boven verwachting.

Na de thee kon Rottevalle het niveau van de eerste helft niet vasthouden. Zeker toen SC Kootstertille in de vijftigste minuut door een doelpunt van Jouke Waaksma- toch wel verdiend- op voorsprong kwam. De gasten voelden nu wel dat er geen vuiltje meer  aan de lucht was.  Er werd vlot gecombineerd en de kansen regen zich aaneen, waarbij vergeten werd de geboden kansen te benutten. Opnieuw was het houtwerk Rottevalle goedgezind en ook Robert de Jong moest een paar maal handelend optreden. Omdat de 2-0 niet viel bleef Rottevalle hopen op meer en het kreeg daartoe een korte fase  de gelegenheid.  Een paar voorzetten, een hoekschop en een vrije kans voor Liekele Kamminga. Een goal leverde het niet op en toen een kwartier voor tijd Gerbrand Waaksma de 0-2 in de hoek langs de doelman van Rottevalle schoot was het  duidelijk. Nog één  grote kans kreeg Rottevalle toen Dirk de Vries goed in het strafschopgebied werd aangespeeld. Het schot  trof geen doel en verdween via de verste  paal over de achterlijn.

SC Kootstertille verdubbelde in de laatste vijf minuten met twee fraaie treffers de score. In de 88ste minuut was het  Gerbrand Waaksma die een vrije trap in de bovenhoek krulde en in de laatste minuut schoot Harmen Tabak hard raak.

Opnieuw een gevoelige nederlaag voor Rottevalle dat in SC Kootstertille zijn meerdere moest erkennen.  Zo wacht  het elftal van Marco v.d. Veen nog steeds op de eerste punten al is het geen schande van een beter tegenstander te verliezen die mede de ranglijst blijft aanvoeren. 

Volgende week speelt Rottevalle uit tegen FC Grootegast. Aanvang 14.30

Pieter Witteveen

Reacties zijn gesloten.