Rottevalle een helft gelijkwaardig aan SC Berlikum

Voor de derde maal op rij wist Rottevalle in een uitwedstrijd tegendoelpunten te voorkomen en met een 0-0 de kleedkamer op te zoeken.

SC Berlikum was na een stroef begin deze competitie na drie opeenvolgende overwinningen opgeklommen naar de vijfde plaats. Voor Rottevalle wil het nog niet lukken en het begon als rode lantaarndrager aan deze wedstrijd.  SC Berlikum was dus duidelijk favoriet, maar moest ondervinden dat de gasten de eerste helft prima tegenspel boden. Weliswaar had de thuisclub iets meer balbezit en was het positiespel verzorgder, Rottevalle wist de aanvallen tijdig te ontregelen en daarmee doelpunten te voorkomen. Tweemaal had het anders kunnen aflopen.  Eenmaal caramboleerde de bal in de doelmond van Rottevalle na een kluts op wonderbaarlijke wijze naast de paal. De andere grote kans was na een voorzet vanaf de linkerkant waarbij het schot prima gepakt werd door doelman Robert de Jong.  Rottevalle deed wat het kon en zocht via de combinatie de aanvallers, waarbij het jammer genoeg niet lukte de laatste beslissende pass te geven. SC Berlikum kon zodoende de aanvallen van Rottevalle eenvoudig onschadelijk maken. Geen grote kansen voor Rottevalle, maat ook voor de thuisclub gold dat het niet tot grootse aanvallende daden kwam. Een 0-0 stand en het vertoonde spel van het elftal van Marco v.d. Veen boden perspectief voor de tweede helft. Maar tweede helften zijn deze competitie aan Rottevalle nog niet besteed. Evenals in Hallum en Grootegast moest Rottevalle buigen voor de tegenstander. In de 55ste minuut kreeg SC Berlikum een hoekschop waaruit het kon scoren. Jisse Kemper kon van dichtbij intikken.  Rottevalle was na de thee wel iets gevaarlijker geweest dan in de eerste helft o.a. na een hoekschop en wat gerommel in het strafschopgebied van de thuisclub.

Het moest na de treffer met alle macht op zoek naar een doelpunt om er minimaal een gelijkspel uit te slepen. Het leverde een heel ander wedstrijdbeeld op dan in de eerste helft, het spel werd van beide kanten gehaast en slordig. Rottevalle slaagde er maar niet in om de defensie van SC Berlikum echt te testen.

In de 71ste minuut kreeg het een nieuwe tegenslag te verwerken toen het met tien man verder moest. Folkert Bosma kreeg na een ongelukkige overtreding de rode kaart en moest het veld verlaten. Rottevalle rechtte de rug en gaf niet op en kreeg zelfs de kans om gelijk te maken. Johan v.d. Veen kreeg de bal op een paar meter afstand van de doellijn aangespeeld, maar het schot was krachteloos en een gemakkelijke prooi voor de doelman. Jorrit Hoekstra en Steffen Schra waagden ook nog een poging, maar ok dit leverde geen doelpunt op.  SC Berlikum kreeg voldoende mogelijkheden de score op te voeren. Het lukte pas in de 85ste minuut toen de goed opgezette en uitgevoerde aanval feilloos werd binnengeschoten. Thomas Dijkstra was de afmaker.

Rottevalle blijft ook na acht wedstrijden hekkensluiter van de derde klasse B. Eén goede helft is niet voldoende, maar het vertoonde spel van het eerste bedrijf en de wilskracht tot het einde van de wedstrijd geven vertrouwen voor het vervolg.

Volgende week speelt Rottevalle op eigen sportpark “It Hagehiem” tegen Anjum. Aanvang 14.30

Pieter Witteveen