Rottevalle komt achterstand tegen Anjum niet te boven

Zaterdagmiddag zou het dan moeten gebeuren voor Rottevalle, op eigen veld de eerste punten behalen deze competitie. Anjum had ook nog maar tweemaal gewonnen en leek de ideale tegenstander. Zeker omdat Rottevalle vorig seizoen niet van Anjum verloor en op eigen veld met 3-2 de baas was. Maar het verleden telt niet en al binnen twee minuten kreeg Rottevalle een doelpunt om de oren. Via de linkerflank was Gerard Schregardus de Rottevalster verdediging te slim af en Johan Sipma klaarde het klusje eenvoudig. Een pikstart voor de gasten en Rottevalle was even van slag. Langzaam kwam het iets beter in zijn spel, maar voordat ze iets konden uitrichten lag de tweede bal al in het Rottevalster doel. Nu liep de aanval over de rechterkant, waarbij doelman Robert de Jong twijfelde om in te grijpen. Johan Sipma wist inmiddels wat doelpunten maken was en zorgde al snel voor een verdubbeling van de voorsprong. Anjum -zo leek het- al vroeg op rozen.  De verdediging van Rottevalle haalde nog een paar maal vreemde capriolen uit en het had zo maar 0-3 of zelfs 0-4 kunnen zijn. Een monsterscore lag even op de loer. Gelukkig bleven verder doelpunten van Anjum uit en kreeg de thuisclub eveneens twee levensgrote mogelijkheden. Het schot van Liekele Kamminga werd gekeerd door de doelman en Jorrit Hoekstra trof de paal.

Zo bleef het tot de thee 0-2 voor Anjum en moest Rottevalle in de tweede helft de bakens verzetten en uit een ander vaatje tappen. Met verse krachten zocht het elftal van Marco v.d. Veen nu de aanval en zo zou de tweede helft een heel ander Rottevalle laten zien. Het werd voornamelijk eenrichtingsverkeer naar de vijandelijke veste van Anjum. Liefst twaalf hoekschoppen mocht Rottevalle nemen en de meeste leverden hachelijke situaties in het strafschopgebied op. Steffen Schra  gaf de ballen goed voor en Jurjen Geertsma kon een aantal keren zijn hoofd tegen de bal zetten. Helaas verdwenen de ballen over het doel of in de handen van de keeper. Ook Jorrit Hoekstra kwam net niet goed uit met zijn schot. De aansluitingstreffer hing in de lucht en na een aantal scrimmages zoals we ze dit seizoen waarschijnlijk niet weer zullen zien was het tenslotte raak en ging de bal over de doellijn. In de onoverzichtelijke situatie en het woud van benen was het moeilijk de doelpuntenmaker te ontwaren. Na informatie houden we het op onze topscorer Liekele Kamminga. Voor de thuisclub dat nu tegen een ontredderd Anjum speelde en kans op kans kreeg gloorde de hoop op een positief resultaat. Er was nog tijd genoeg tegen een tegenstander die nog amper aan voetballen toekwam.  Het grote nadeel voor de aanvallers van Rottevalle was dat het enorm druk was in het zestienmetergebied en de bal dan goed moet vallen. Er zou niet meer worden gescoord, mede doordat Anjum nog de ervaren Stephan Overkempe in het veld bracht. Hij zorgde voor meer controle en de spaarzame aanvallende impulsen van Anjum in de slotfase. Hij had bijna succes om Rottevalle definitief te verslaan, zijn schot was goed maar doelman Robert de Jong toonde zijn kwaliteiten.

Tot het eind toe een spannende partij voetbal waarbij de talrijke toeschouwers zich geen moment verveeld hebben. Anjum kwam met de schrik vrij en keerde niet zoals de vorige keer met een kater huiswaarts. Rottevalle had alles gegeven en gezien de hartstocht waarmee gestreden werd in de tweede helft wel recht op minimaal een punt. Feit is dat de in de eerste helft opgelopen achterstand niet meer ongedaan kon worden gemaakt.

Volgende week speelt Rottevalle een uitwedstrijd tegen SC Twijzel. Aanvang 14.30

Pieter Witteveen