Rottevalle blijft puntloos

In de laatste competitieronde voor de winterstop lukte het Rottevalle tegen Minnertsga niet om de eerste punten bij te schrijven. Het is een repeterend verhaal dit voetbalseizoen dat goede fases veldspel afgewisseld worden met te veel defensieve fouten. Nog sneller dan vorige week kon doelman Robert de Jong al de gang naar het net maken. In de eerste minuut wilde Arjan de Haan de bal wegwerken, maar kreeg hem verkeerd op de schoen. Laurens Hoekstra maakte dankbaar gebruik van de situatie. Nog een hele wedstrijd te gaan om de opgelopen tegenslag te verwerken. Rottevalle deed er alles aan en was beslist niet minder dan Minnertsga en na wat halfslachtige pogingen waaronder afstandsschoten van Gjalt Nijboer en Steffen Schra.kwam de gelijkmaker.  Nadat er even daarvoor een doelpunt van Rottevalle afgekeurd was werd een voorgegeven bal door Enno Kingma in eigen doel gekopt. De 1-1 was loon naar werken en Rottevalle rook deze middag kansen. Tot de pauze slaagden beide elftallen er niet in aanvallen te verzilveren en zo werd er met een gelijke stand gerust.

De tweede helft was echter amper begonnen of Minnertsga kwam na geklungel in de Rottevalleverdediging eenvoudig op 1-2. Zo is de vraag of de thuisclub wel scherp genoeg uit de kleedkamer komt gezien de doelpunten die in de eerste minuut na de aftrap vallen

Hoewel Rottevalle niet opgaf en er nog tijd genoeg was en het kansen kreeg lukte het niet de 2-2 op het bord te krijgen. Natuurlijk loerde Minnertsga op de mogelijkheid uit te breken en daarmee de 1-3 te maken. Het zou waarschijnlijk de beslissing zijn. In de 63ste minuut wist Enno Kingma in hetzelfde doel te scoren als voor de thee, maar deze telde nu voor Minnertsga. Rottevalle was verslagen en had alleen met een snelle aansluitingstreffer nog terug kunnen komen. Niet dat er geen mogelijkheden waren, maar net als vorige week tegen Anjum, eigenlijk deze hele competitie, blijft scoren een probleem. In de slotminuut werd het nog 1-4 door Ydo Hoekstra. De uitslag is wellicht geflatteerd, maar de cijfers spreken voor zich. Rottevalle blijft de rode lantaarndrager in de derde klasse B.

Positieve punten zijn dat de spelers tot het laatst toe blijven strijden, de supporters trouw zijn en dat de neutrale toeschouwers een weliswaar niet hoogstaande maar aantrekkelijke wedstrijd hebben gezien.

Na de winterstop hervat Rottevalle op zaterdag 21 januari de competitie in en tegen Veenwouden. Aanvang 14.30

Pieter Witteveen.