Rottevalle verliest ook in Twijzel

Zaterdagmiddag ging ook de tiende competitiewedstrijd van Rottevalle verloren.  In Twijzel stond na afloop 4-1 op het scorebord. Al vrij snel werd duidelijk dat Rottevalle het deze middag niet eenvoudig zou krijgen. Evenals vorige week tegen Anjum keek het al na twee minuten tegen een achterstand aan. Arjan de Haan werkte de bal ongelukkigerwijs in eigen doel. Nog geen zeven minuten later was het Jacco Bekkema die eveneens zijn eigen doelman passeerde. Zo speelde Rottevalle voor Sinterklaas door cadeautjes aan de thuisclub te geven.  Natuurlijk kwam het voort uit de druk die SC Twijzel in het strafschopgebied van Rottevalle uitoefende. Goedkoop waren de treffers wel en tevens een bevestiging van wat SC Twijzel zelf al aangaf: we scoren moeilijk.  Rottevalle hielp ze deze middag een handje. In de 27ste minuut ging de hulp verder door een overtreding in het eigen zestienmetergebied te maken. Het gaf Johannes v.d. Meulen de gelegenheid vanaf de stip zijn 151ste doelpunt in het shirt van SC Twijzel te maken. Zo was de wedstrijd in Twijzel snel beslist.  Rottevalle kreeg via een goed schot van Steffen Schra nog een mogelijkheid iets terug te doen.

Onnodig balverlies voorin en een goed uitgevoerde tegenaanval zorgden voor een 4-0 ruststand.

Evenals vorige week thuis tegen Anjum was de tweede helft een ander verhaal. Rottevalle bracht wissels in, vooral ook jongere spelers.  Er werd beter gecombineerd en het onderlinge samenspel leverde kansen en mogelijkheden op. De doelman van SC Twijzel kon nu laten zien dat hij er niet voor niets stond. Zo moest hij een aantal malen redding brengen en verdiende Rottevalle deze middag wel een eretreffer.  Die kwam er inde 87ste minuut, nadat daarvoor al een doelpunt vanwege buitenspel was afgekeurd. Op de rechterkant werd Liekele Kamminga bereikt die perfect voorgaf op Dirk de Vries die onberispelijk binnenschoot.

SC Twijzel leunde in de tweede helft te veel op de 4-0 voorsprong en gokte op uitbreiding van de score door er snel uit te komen. Het was echter iets te gemakzuchtig en slordig in de laatste fase. Zo was Rottevalle de morele winnaar van de tweede helft, maar incasseert het desondanks de tiende nederlaag deze competitie.

Volgende week speelt Rottevalle de laatste wedstrijd voor de winterstop op eigen veld tegen Minnertsga. Aanvang 14.30

Pieter Witteveen.