Rottevalle boekt overwinning in Veenwouden

Na de teleurstellende nederlaag vorige week op eigen veld tegen VC Trynwâlden moest Rottevalle tegen een andere laag geklasseerde ploeg SC Veenwouden aantreden. Een duel tussen de twee onderste ploegen: Rottevalle op de veertiende en SC Veenwouden dertiende plaats. Gekscherend werd er door iemand opgemerkt: een echte topper!!!… in de onderste regionen van de derde klas. Ondanks de lage posities op de ranglijst lieten de supporters de clubs niet in de steek. Het publiek was talrijk opgekomen en het was gezellig druk.

Op het veld zagen ze twee ploeterende ploegen die beiden het belang van de wedstrijd voelden. Het leidde tot een wedstrijd die zich meestentijds op het middenveld afspeelde. Rottevalle combineerde iets gemakkelijker, maar tot grootse daden kwam het niet. Een paar hoekschoppen die niets opleverden omdat het overvol was in het strafschopgebied. SC Veenwouden trok zich terug om er waar mogelijk uit te komen. Ook hier bleek dat zowel Rottevalle als SC Veenwouden moeite hebben met scoren.  De thuisclub forceerde een paar hoekschoppen waarbij het gokte op de lengte van de mee opgekomen verdedigers om te koppen.  Tweemaal behoedde doelman Marco de Boer Rottevalle met prima reddingen voor een achterstand. De 0-0 ruststand was echter niet meer dan logisch gezien het vertoonde spel.

In het tweede bedrijf kwam Rottevalle beter voor de dag dan SC Veenwouden dat nog wel een goede mogelijkheid onbenut liet. In de 59ste minuut is het echter Rottevalle dat een volgens het boekje opgezette aanval op voorsprong komt. Op het middenveld wordt de ruimte gevonden voor de pass naar de linkervleugel en de voorzet op Liekele Kamminga is op maat. Niet veel later ligt het bij SC Veenwouden weer helemaal open en moet Liekele Kamminga zijn tweede maken. Hij besluit echter de bal naar Jurjen Geertsma te spelen, die zijn inzet gekeerd ziet worden door de doelman van SC Veenwouden. Rottevalle krijgt de betere kansen en ziet o.a. een schot van Dirk de Vries door de doelman overgetikt. SC Veenwouden probeert het met man en macht in de slotfase, het ontbreekt aan overtuiging en zo sleept Rottevalle de eerste overwinning deze competitie binnen. Op basis van de tweede helft is de overwinning verdiend en voor het eerst houdt het elftal van Rottevalle het eigen doel schoon. Dat laatste mag wel speciaal genoemd worden! Rottevalle heeft na deze zege SC Veenwouden in het vizier en kan wellicht in de komende wedstrijden de laatste plaats op de ranglijst verlaten!

Volgende week donderdagavond 23 februari 2023 speelt Rottevalle een oefenwedstrijd tegen Heeg. Dinsdagavond 28 februari 2023 speelt een combinatie van Rottevalle 1 en 2 een oefenwedstrijd tegen ASC ’75  Beide wedstrijden zijn op eigen sportpark ‘It Hagehiem’  en beginnen om 20.15

De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 4 maart wanneer Rottevalle op bezoek gaat bij koploper Rijperkerk.  Aanvang 14.30

Pieter Witteveen

Foto DIJKS MEDIA

Reacties zijn gesloten.