Rottevalle ziet in slotminuten vc Trynwâlden met de winst vertrekken

Nadat vorige week in Wijnjewoude Rottevalle zijn eerste competitiepunt binnehaalde waren de verwachtingen in de thuiswedstrijd tegen VC Trynwalden hooggespannen. Wellicht kon in de veertiende speelronde eindelijk eens een wedstrijd gewonnen worden. SC Veenwouden stond immers maar twee plaatsen hoger en had ook slechts tweemaal het zoet der overwinning gesmaakt. Na een duel dat aan de verwachtingen van twee laaggeplaatste teams voldeed konden de gasten in de slotfase met een winnend doelpunt tevreden huiswaarts keren.

Rottevalle had in het begin nog wel het initiatief met een paar mogelijkheden o.a. een kopbal na een hoekschop die over het doel verdween en  Liekele Kamminga die zich op achterlijn vrijgespeeld had en voorgaf. Niet te missen misschien deze kans, maar de bal verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Het was al met al te weinig en de thuisclub had ook zomaar weer op achterstand kunnen staan toen VC Trynwalden buiten bereik van doelman Marco de Boer op de paal schoot.

De gasten creëerden inmiddels een licht veldoverwicht en Rottevalle moest meer verdedigen dan aanvallen. In de 36ste ste minuut was het echter Liekele Kamminga die na een corner de bal geheel vrijstaand beheerst en hard kon binnenschieten. Zo konden de supporters van de thuisclub juichen. De vreugde was van korte duur, nog geen twee minuten later viste Marco de Boer de bal uit het net. Ruurd Algra liet heel gemakkelijk de verdedigers van Rottevalle zijn hielen zien en passeerde de Rottevalster sluitpost

Tot de pauze gebeurde er verder niet zo veel noemenswaardig en werd er met 1-1 gerust.

Na de thee kwam Dirk de Vries als extra aanvaller in het veld en dat betekende nieuwe aanvallende impulsen. Echt lang duurde het offensief na de pauze niet en VC Trynwalden dat ook gewisseld had deed niet onder voor Rottevalle.  Het spel golfde heen en weer en het niveau was van beide kanten niet verheffend.  VC Trynwalden kwam in de 59ste minuut ietwat gelukkig op voorsprong toen een achterwaartse kopbal pardoes over de verbouwereerde Marco de Boer net onder de lat in het doel verdween. Zo was deze middag niet voor het eerst deze competitie een voorsprong weggegeven. Toch kwam Rottevalle in de 65ste minuut weer langszij. Dirk de Vries draaide zich behendig vrij in het strafschopgebied en werd beentje gelicht en dat betekende een strafschop.  Liekele Kamminga mocht vanaf elf meter aanleggen en het klusje klaren. Met een remise zou de thuisclub zich deze middag tevreden moeten stellen zo werd al snel duidelijk. De laatste twintig minuten was VC Trynwalden veel dreigender dan Rottevalle, waarbij de nummer 11 van VC Trynwalden, Ruurd Algra snel en slim, meermalen de verdedigers van Rottevalle te kijk zette. Toch leek Rottevalle stand te houden omdat de gasten het vizier niet op scherp hadden en een paar grote mogelijkheden lieten liggen.  Het doelpunt bleef in de lucht hangen en in de slotminuten werd het pleit beslecht door Jesper Veenstra. In de luttele minuten die er nog gespeeld werden kon Rottevalle de nederlaag niet meer voorkomen. Gezien het laatste deel van de wedstrijd was de overwinning voor VC Trynwalden verdiend. Een gelijkspel had zeker tot de mogelijkheden behoord, maar als zo vaak is net-niet onvoldoende voor punten.

Volgende week zaterdag 18 februari speelt Rottevalle het inhaalduel tegen SC Veenwouden in Veenwouden.  Aanvang 14.30

Pieter Witteveen.

Reacties zijn gesloten.