Eén doelpunt maakt het verschil!

Zowel Anjum als Rottevalle was er zaterdagmiddag veel aan gelegen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Voor de thuisclub was de veilige achtste plek nog binnen bereik, voor de gasten was er nog een minimale kans de rechtstreekse degradatie te ontlopen. Bovendien wanneer Anjum zou zegevieren dan was het pleit voor het elftal van Marco v.d. Veen beslecht. Nog een reden voor Rottevalle was dat het eindelijk weleens de rode lantaarn  aan een andere club wil overdragen.

Wie naar het spel van de beide teams in de eerste helft keek werd zeker niet verwend. Het ging op en neer met de aantekening dat er weinig sprankelende aanvallen op de mat gelegd werden. Rottevalle had in de beginfase de beste mogelijkheden, maar een inzet van Gjalt Nijboer miste kracht en overtuiging en Arjan de Haan zag zijn poging door de verdediging van Anjum verijdeld. Anjum stelde er een afstandsschot tegenover dat goed gepakt werd door doelman Robert de Jong.  Anjum kreeg gaandeweg wel meer aandrang naar voren en zo had Rottevalle geluk dat een kopbal -verkeerd getimed -geen doel trof. Bijna had de spits van Anjum na een passje door het hart van de verdediging met een vernuftig hakballetje doelman Robert de Jong verrast.  Rottevalle voerde aanvallend zijn acties net te ver door en vergat eerder te schieten hoewel er wel mogelijkheden waren. Niemand keek vreemd op dat het tot de pauze doelpuntloos bleef.

Na de thee was het vooral in het eerste deel dat Anjum gevaarlijk werd en Rottevalle alle zeilen moest bijzetten. Een geluk voor Rottevalle was dat doelman Robert de Jong deze middag op zijn post was en een paar zeker lijkende treffers voorkwam. Trainer Marco v.d. Veen bracht halverwege de tweede helft vers bloed en dat zou zich uitbetalen. Dirk de Vries, Liekele Kamminga en tenslotte ook nog Steffen Schra zetten Rottevalle aanvallend op het juiste spoor. Nu kreeg Rottevalle kansen en zag hoe Jorrit Hoekstra een open kans tegen het zijnet schoot. Vervolgens waren Arjan de Haan en Liekele Kamminga er dichtbij met kopballen die een eenvoudige prooi voor de keeper waren. Langs de lijn werd al voorvoeld en voorspeld dat wie zou scoren deze middag goud in handen had. Rottevalle mocht het geluk smaken van het doelpunt dat in de 83ste minuut gemaakt werd door Arjan de Haan.

Van heel dichtbij kreeg hij de bal voor zijn voeten  en maakte het doelpunt dat deze middag het verschil maakte. Voor de thuisclub was de tijd te kort om de opgelopen achterstand teniet te doen, ondanks nog een paar hachelijke momenten in het doelgebied van Rottevalle.

Twee gelijkwaardige ploegen in een sportieve wedstrijd met voor Rottevalle de punten. Rottevalle had de hoop SC Veenwouden op de ranglijst te passeren, maar zag hoe Veenwouden bij SC Berlikum  knap gelijkspeelde. In punten is SC Veenwouden wel achterhaald, het doelsaldo van Rottevalle laat nog te wensen over. En nog altijd bestaat er – zij het kleine kans- dat Rottevalle een nacompetitieplek bereikt.

Volgende week ontvangt Rottevalle op eigen sportpark ” Ït Hagehiem” SC Twijzel. Aanvang 14.30

Pieter Witteveen

Reacties zijn gesloten.