ROTTEVALLE IN DOELPUNTRIJK DUEL ONDERUIT IN VEENWOUDEN

In Veenwouden had Rottevalle nog een minieme kans op een plek in de nacompetitie voor promotie naar de derde klas.  Voorwaarde was om zelf te winnen en de concurrenten Dokkum en Drogeham zien falen. Achteraf bleek Rottevalle bij winst nog geslaagd te zijn in deze missie. Het had gekund als….maar het elftal van Marco v.d. Veen liet zich op beslissende momenten overtroeven door een beslist niet groots SC Veenwouden. Vooral de eerste vijfentwintig minuten verliepen dramatisch voor Rottevalle. Het werd aan alle kanten overlopen en binnen de kortste keren had de thuisclub een 3-0 voorsprong op het scorebord gezet. Het had voor hetzelfde geld al 6-0 kunnen staan, want op wonderbaarlijke wijze ontsnapte Rottevalle een aantal malen aan de open kansen voor de tegenstander. Maar voetbal blijft een spel waarin verrassende wendingen kunnen optreden. Rottevalle bracht twee wissels Harm Jan Jansma en Jorrit Hoekstra en de gasten leefden op. Rottevalle zette nu de toon met goed opgezette aanvallen en mogelijkheden op doelpunten. Eenmaal lukte het toen Fokko v.d. Veer een vrije trap verzilverde en nog voor de rust de 3-1 aantekende. Voor Rottevalle was het spijtig dat de mogelijkheden die er zeker waren geen aansluitingstreffer opleverden.

Toch kon er geconcludeerd worden dat er in de tweede helft nog kansen waren op een goed resultaat. Zo kwam Rottevalle gedreven uit de kleedkamer en zocht de aanval. Het lukte echter nog niet de 3-2 te scoren en toen SC Veenwouden eenmaal goed uitbrak was de  4-1 een feit.  De opdracht werd weer wat groter, maar toch zag Rottevalle kans om terug te komen tot 4-3. Gjalt Nijboer kon van dichtbij het laatste zetje geven en Fokko v.d. Veer wist voor de tweede maal deze middag wel raad met een vrije trap. Rottevalle had het heft weer in handen genomen en was op weg naar de gelijkmaker. Het breekpunt kwam toen Gjalt Nijboer de bal tegen zijn hand kreeg en de bal op de stip ging. Gelegenheidsdoelman deze middag Arjan de Haan was kansloos en het betekende dat Rottevalle deze tegenslag niet meer te boven kwam. Bij Rottevalle waren de spelers niet meer bij machte het tij nog eens te doen keren. Ondanks pogingen het aanvalsspel van het begin van de tweede helft op te pakken, moest het toelaten dat SC Veenwouden voelde dat de buit binnen was. Gemakkelijk voerden de gastheren de score op met een 7-3 uitslag als resultaat.

Zo stond Rottevalle voor de derde maal op rij met lege handen en hoewel een vijfde plaats in de eindstand heel behoorlijk is overheerste een teleurstellend gevoel. Het had beter gekund, want er had meer ingezeten.

Rottevalle kan nu genieten van de zomerstop en zich in augustus voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Pieter Witteveen

Reacties zijn gesloten.