AFSCHEIDSWEDSTRIJD

Afscheidswedstrijd met weerzien van vele oude bekenden

Het officiële wedstrijdseizoen zit er voor het eerste elftal van VV Rotetvalle al enige  weken op, maar op sportpark “It Hagehiem” was er zaterdagmiddag 22 juni nog een mooi en gedenkwaardig slot.

Aan het einde van het seizoen zijn er spelers die stoppen en daarvoor heeft Rottevalle een passende vorm,  namelijk een bijzondere afscheidswedstrijd.

Eerste elftal en oud- eerste elftal spelers spelen een onderling duel. Zo traden de in zwartte tenues gestoken “Legends” ( oud spelers van ons eerste elftal die gezien hun leeftijd inmiddels wel legendarisch genoemd mogen worden) tegen  het huidige eerste elftal. Zo zagen we Marcel BB Blue Boys Hoekstra, Benjamin Donker, de gebroeders Beremd en Jan Visser, de drie gebroeders, Jelmer, Johan en Jorrit Hoekstra, Jos Boonstra, René Mellema, Jorrit Schra, Sicco Bouwer , Martin Nicolai en  Foppe Doetjes.binnen de lijnen verschijnen. De “Legends” met Minno v.d. Werff en Roel Deelstra als leiders startten goed en lieten zien nog wel over voetbalzinzicht te beschikken. De wedstrijd was in de eerste helft redelijk in evenwicht, maar het was niet verrassend dat Benjamin Donker namens de ‘Legends” het bal opende met een bekeken doelpunt. Steffen Schra zorgde nog voor de thee voor de gelijkmaker. Het was een goede afspiegeling van het geboden spel.

Na de onderbreking golfde het spel op en neer, maar liet de jongere garde zien dat het over meer lucht en inhoud beschikte. De gebroeders Wieberen en Arjen Bruinsma maakten met ieder een  doelpunt het verschil.

En toen was het tijd voor het aanbieden van cadeaus; ingelijste voetbalfoto’s en bloemen voor Hendrik Bruinsma als vertrekkend assistent-scheidsrechter, de nu stoppende elftalspelers Liekele Kamminga, Robert de Jong en Jorrit Hoekstra. Verder was er door omstandigheden in de afgelopen jaren geen afscheid genomen van Johan v.d. Veen, Benjamin v.d. Molen en Jelle Witteveen. Ook zij kregen de bijbehorende ingelijste foto’s en bloemen. Voorzitter Goitzen Stelwagen sprak namens het bestuur dankwoorden en Willem Weening legde alles met zijn camera vast.

Conclusie: Het was voor velen een onderhoudende partij voetbal o.l.v. scheidsrechter Jo Hoekstra, die de kaarten wel op zak had, maar ze ook thuis had kunnen laten liggen.

Na afloop was  het nog lang gezellig op sportpark “It Hagehiem” met een drankje en een barbecue

Pieter Witteveen