Rottevalle en Boornbergum ’80 SC delen de punten!

Zaterdagmiddag nam Rottevalle het in de “Smallingerlandse” derby op tegen Boornbergum ’80 SC.  De gasten spelen voor het eerst, na vele jaren in de kelder van het amateurvoetbal gebivakkeerd te hebben, in de vierde klasse. Het elftal van trainer Björn Schilder laat zien dat het in deze klasse thuishoort en staat keurig in de middenmoot en won al verrassend van Noordbergum en Friese Boys.

Voor Rottevalle dat door blessures en schorsingen een aantal basisspelers moest missen leek het geen eenvoudige wedstrijd te worden. Ook de tegenstander miste echter een aantal sleutelspelers. Zo moesten beide elftallen hun elftal op belangrijke plaatsen wijzigen. Voor de thuisclub was het daarbij prettig dat Arjen de Haan als laatste man – na lange afwezigheid- zijn rentree kon maken.

Ondanks de afwezigheid van bepalende spelers maakten beide teams er een onderhoudende wedstrijd van. Het manco was dat er weinig geslaagde aanvallen te noteren waren en zo gebeurde er tot de pauze niet zoveel noemenswaardig wat kansen betreft. De 0-0 halverwege was daarvan het gevolg.

Na de onderbreking was al snel duidelijk dat wie zou weten te scoren weleens als winnaar uit de strijd zou komen. Op het veld was van onderling verschil nog steeds niet veel te merken, maar Boornbergum 80 ‘SC had een tactische omzetting die de voorsprong opleverde. De ervaren routinier Sven Rozendaal was laatste man geworden. Zijn inzicht en fenomenale pass gaf de buitenspeler van Boornbergum ’80 SC aan de rechterkant alle vrijheid. De voorzet was op maat en Mitchell van Loon was ter plekke om af te ronden. Zoals dat zo mooi heet een aanval uit het boekje, waarbij Rottevalle het liet gebeuren en verzuimde tijdig de aanval te onderbreken. Het zou nu vast lastig worden zo was de gedachte, maar net als vorige week stond Rottevalle op en met nog een half uur te spelen trok het ten aanval.  In eerste instantie leverde het geen gevaar op en strandden de aanvallen in de mêlee van spelers in het strafschopgebied. Een paar corners en een vrije trap werden net als vorige week in Noordbergum te onzorgvuldig te genomen. Toch kreeg Rottevalle drie levensgrote niet te missen kansen, tweemaal voor Jurjen Geertsma en een voor invaller Wiebren Bruinsma. De vrije schietkansen verdwenen naast het doel en zo bleef het lang 0-1. Gelukkig heeft Rottevalle nog Steffen Schra die op de rand van het strafschopgebied in de 88ste minuut een vrije trap mocht nemen. Zoals hij wel vaker laat zien is het een van zijn specialiteiten en met zijn welgemikte schot zorgde hij voor de gelijkmaker. Rottevalle moest nog eenmaal de handen dichtknijpen bij een aanval van Boornbergum ’80 SC, maar het bleef bij 1-1. Rottevalle had in de slotfase misschien wel met 3-1 kunnen en moeten winnen. Al met al konden beide elftallen leven met het gelijke spel. Door de vele gelijke spelen deze middag verandert in de stand niet zoveel en blijft Rottevalle meedoen in de subtop van de vierde klasse

Volgende week speelt Rottevalle in en tegen Drogeham  Aanvang 14.30

Pieter Witteveen

Hendrik Mulder speler in Rottevalle JO11 was pupil van de wedstrijd bij Rottevalle 1 SC Boornbergum ’80 1

Reacties zijn gesloten.